Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Vācija noraida iespēju norakstīt Grieķijas parādsaistības

Vācija pirmdien noraidīja iespēju norakstīt daļu no tās īpašumā esošajām Grieķijas parādsaistībām, uzsverot, ka šāda rīcība pārkāptu valsts budžeta likumus.

Vācijas valdības preses pārstāvis Štefens Zīberts norādīja, ka šāda rīcība, ko, pēc žurnāla Der Spiegel rīcībā esošās informācijas, gatavojas ierosināt starptautiskie aizdevēji, nav apspriežama.

"Vācijas budžeta likumi nosaka, ka kredīts var tikt pagarināts tikai gadījumā, ja zaudējumi tiek uzskatīti par maz ticamiem," sacīja Zīberts. "Mēs nevaram nekavējoties izsniegt jaunu kredītu vai aizdevuma garantijas pusei, kas šobrīd neatmaksā parādsaistības. Mēs ar šādu rīcību paši sev sasietu rokas, un tas noteikti nav Grieķijas interesēs. Tāpēc Vācija un citas valstis uzskata, ka parādsaistību norakstīšana nav apspriežama," uzsver Zīberts.

Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible jau svētdien noraidīja ierosinājumu par Grieķijas parādsaistību papildu norakstīšanu, kas nozīmētu, ka tautsaimniecības glābšanas programma būtu jāfinansē nodokļu maksātājiem, nodēvējot to par nereālu. Taču viņš norādīja, ka Grieķija varētu atpirkt daļu parādsaistību par zemākām cenām no obligāciju turētājiem.

Privātie investori jau šā gada sākumā otrās glābšanas programmas ietvaros piekrita norakstīt ievērojamu daļu no Grieķijas parādsaistībām, taču tā dēvētā oficiālā sektora obligāciju turētāji, tostarp citas eirozonas valstis, līdz šim bijuši pasargāti no šādas norakstīšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits