Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vācija saglabās trīs atlikušās AES līdz pavasarim

Vācijā turpinās izmantot atomelektrostacijas (AES) vēl vismaz līdz nākamā gada aprīlim, lai gan līdz šim tika plānots visu trīs atlikušo AES darbību beigt līdz šā gada 31. decembrim, vēsta Deutsche Welle.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs pirmdien izdeva rīkojumu Ekonomikas, Vides un Finanšu ministrijai sagatavot nepieciešamos likumdošanas aktus, lai atļautu atomelektrostaciju Isar 2, Neckarwestheim 2 un Emsland izmantošanu līdz 2023. gada 15. aprīlim, lai mazinātu negatīvās sekas, ko var radīt energoresursu trūkums ziemas laikā. Vienlaikus viņš pieprasījis ministrijām sagatavot "ambiciozu" plānu energoefektivitātes paaugstināšanai, kā arī saistošu vienošanos, kas paredzētu līdz 2030. gadam pilnībā atteikties no ogļu izmantošanas.

Pagājušajā piektdienā Vācijas valdošajā koalīcijā ietilpstošie zaļie piekrita, ka rezervē tiek saglabātas divas AES Dienvidvācijā, taču pauda nostāju, ka līdz gada beigām jāatsakās no AES Emsland valsts ziemeļrietumos. Savukārt brīvie demokrāti (FDP) vēlējās saglabāt visas trīs AES līdz 2024. gadam.

Vācijas pakāpeniskā atteikšanās no kodolenerģētikas stacijām sākās 2000. gadā, kad toreizējā sociāldemokrātu un zaļo valdība slēdza vairākas AES. Vēl pēc dažiem gadiem arī konservatīvā kristīgo demokrātu (CDU) valdība Angelas Merkeles vadībā nolēma slēgt atlikušās AES.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits