Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vācijas ekonomikas ministrs neizpratnē par Atēnu pretestību pret ES komisāra Grieķijas jautājumos iecelšanu

Vācijas ekonomikas ministrs Filips Rēslers piektdien pauda neizpratni par Grieķijas pretestību pret ierosinājumu iecelt īpašu Eiropas Savienības (ES) komisāru Grieķijas jautājumos, kurš pārraudzītu šīs eiro zonas valsts rekonstrukciju pēc dziļās ekonomiskās krīzes.

"Es nesaprotu, kāpēc Grieķijas puse ir pret šo ierosinājumu. Dažkārt man rodas iespaids, ka Grieķijas tauta pilnībā saprot upurus, kas tai tiek prasīti, taču politiskā elite Grieķijā nevēlas zaudēt savas privilēģijas," viņš teica intervijā Vācijas biznesa laikrakstam Handelsblatt.

Rēslers uzsvēra, ka, pēc viņa uzskata, blokā būtu jāieceļ īpašs komisārs, kas nodrošinātu reformu īstenošanu Grieķijā un citās parādu māktajās eiro zonas valstīs. Viņš piebilda, ka šāda komisāra portfeli varētu uzticēt vienam no esošajiem 27 ES komisāriem.

Vācijas ekonomikas resora šefs arī pauda nožēlu, ka grieķi pretojas Vācijas palīdzības piedāvājumiem. Aģentūras AFP rīcībā nonācis Vācijas Iekšlietu ministrijas dokuments, kurā atzīts, ka līdz šim Atēnām ir bijusi noraidoša reakcija uz Berlīnes piedāvājumiem palīdzēt tās tautsaimniecības sakārtošanā.

Jau vēstīts, ka Grieķijas premjerministrs Luks Papadems trešdien noraidīja Luksemburgas premjerministra Žana Kloda Junkera ierosinājumu par īpašu komisāru Grieķijas jautājumos. "Jauno ekonomikas programmu Grieķijai īstenos Grieķijas valdība un Grieķijas varas iestādes," sacīja Papadems žurnālistiem Briselē pēc tikšanās ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits