Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vācijas valdība apstiprina taupības pasākumus

Vācijas valdība apstiprinājusi energotaupības pasākumus nākamajam pusgadam, kas paredz samazināt objektu apgaismošanu un apkures temperatūru sabiedriskajās ēkās, vēsta Deutsche Welle. Vienlaikus apstiprināti noteikumi, kas paredz uz dzelzceļiem dot prioritāti vilcienu sastāviem, kuros tiek pārvadātas ogles vai degviela, salīdzinot ar pasažieru vai citu kravu vilcieniem.

Reuters ziņo, ka atbilstoši trešdien pieņemtajiem taupības pasākumiem no 1. septembra sabiedriskās ēkās, to skaitā pilsētu domju ēkās un dzelzceļa staciju uzgaidāmajās telpās, jānodrošina apkure ar maksimālo temperatūru 19 grādu. Izņēmums ir tādas sociālās institūcijas kā slimnīcas. Apkure jāizslēdz koridoros, kāpņutelpās, tehniskajās telpās un priekštelpās. Vairs netiks īpaši izgaismotas ēku fasādes un pieminekļi. Tiek arī plānots uzņēmumiem aizliegt izgaismot veikalu skatlogus nakts laikā, kā arī aizliegt apsildīt privātos baseinus.

Vācijas ekonomikas ministrs Roberts Habeks medijiem paziņojis, ka valdība cer ar jaunajiem noteikumiem samazināt gāzes patēriņu par 2%. Tas ļaušot mājsaimniecībām, uzņēmumiem un sabiedriskajam sektoram divu gadu laikā ietaupīt ap 10,8 miljardiem eiro.

Arī Spānijas valdība jau ir ierobežojusi gaisa kondicionēšanu un apkures temperatūru sabiedriskajās un lielajās komerciālajās ēkās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits