Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Verhofstats: Krievi, amerikāņi un turki mēģina sagraut ES

"Autokrātu loks" mēģina sagraut Eiropas Savienību (ES) un to vidū ir Krievijas, Turcijas un nākamais ASV prezidents, otrdien paziņoja Eiropas Parlamenta vecākais Brexit sarunvedējs Gijs Verhofstats.

"Man šķiet, ka mūs arvien vairāk un vairāk ielenc autokrāti. Mani ļoti satrauc Putins, Erdogans un Trampa pirmās nominācijas," sacīja Verhofstats. "Šodien mēs redzam, kā krievi, amerikāņi un turki Eiropā vairāk vai mazāk strādā kopā, lai sagrautu Eiropas modeli."

Verhofstats apsūdzēja Putinu populistisku un eiroskeptisku partiju atklātā finansēšanā un Erdoanu par uzbrukumiem turku opozicionāriem Eiropā.

Viņš Putinu un Erdoanu salīdzināja ar Trampu, norādot uz Trampa galvenā stratēģa Stīva Banona plāniem atvērt Vācijā un Francijā konservatīvās ziņu vietnes Breitbart News birojus, "lai ietekmētu vēlēšanas".

Pēc Verhofstata teiktā, trim prezidentiem ir "kopīgs viedoklis, ka viņi vēlas uzbrukt un pat sagraut mūsu domāšanas veidu, mūsu vērtības".

"Mums ir jācīnās pretī, šis ir izšķirošs brīdis ES," sacīja Verhofstats. "Mums ir Brexit sarunas, mums ir šis autokrātu, nevis draugu loks ap Eiropu. Šis ir brīdis, kad jābūvē reāla politiskā savienība, spēcīga un efektīva."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits