Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Verhofstats piesaka savu kandidatūru EP prezidenta amatam

Eiropas Parlamenta (EP) liberāļu līderis un galvenais tā Brexit sarunu vedējs Gijs Verhofstats piektdien paziņojis par savu kandidatūru EP prezidenta amatam.

Bijušais Beļģijas premjerministrs un EP liberāļu frakcijas līderis vēlas amatā nomainīt pašreizējo EP prezidentu Martinu Šulcu, kurš novembrī paziņoja, ka atkāpsies no amata, lai atgrieztos Vācijas politikā.

Cīņā par EP prezidenta amatu Verhofstats sacentīsies ar labēji centriskās Eiropas Tautas partijas pārstāvi Antonio Tajani no Itālijas, kā arī sociālistu Džanni Pitellu, kurš arī ir no Itālijas.

"Šajos nedrošajos, nemierīgajos laikos, kad Eiropu apdraud nacionālisti un visu veidu populisti, mums ir nepieciešami vizionāri, tiltu cēlāji un kompromisa meklētāji," savā "Facebook" lapā ievietotā video norādīja EP liberāļu līderis.

"Es vēlos būt viens no viņiem," piebilda Verhofstats.

"Pienācis laiks pārmaiņām, laiks plašai visu proeiropeisko spēku koalīcijai, kas pirmajā vietā izvirzīs Eiropas pilsoņu intereses," viņš uzsvēra.

Verhofstats septembrī tika nosaukts par EP galveno sarunu vedēju gaidāmajās sarunās par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Domājams, ka viņš atteiksies no šī amata, ja tiks ievēlēts par EP prezidentu. Avoti ES institūcijās norādījuši, ka abu amatu apvienošana būtu pārāk sarežģīta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits