Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VM: ES lēmums par robežu atvēršanu vakcinētajiem iet roku rokā ar Latvijas ieviestajiem atvieglojumiem

Eiropas Savienības (ES) lēmums par robežu atvēršanu pret Covid-19 vakcinētajiem iet roku rokā ar Latvijas lēmumiem par papildu atvieglojumiem vakcinētajiem, kuri tiek pieņemti arī Latvijā, informēja Veselības ministrija (VM).

ES dalībvalstis trešdien vienojušās atvērt bloka robežas cilvēkiem, kas varēs apliecināt, ka ir pabeiguši vakcinācijas procesu, izmantojot ES apstiprinātu Covid-19 vakcīnu. Diplomāti arī vienojās pacelt jauno Covid-19 gadījumu latiņu, kas valstij jāpārsniedz, pirms tā var tikt atzīta par nedrošu valsti. Tas nozīmē, ka palielināsies to valstu skaits, no kurām atļauts ieceļot ES.

VM izceļ to, ka joprojām tiek paredzēts mehānisms dalībvalstu koordinētai rīcībai jaunu vīrusa paveidu izplatības gadījumā.

Tomēr VM tāpat atgādina, ka epidemioloģiskās situācijas dēļ joprojām šobrīd nebūtiski ceļojumi netiek rekomendēti. Tiek liktas cerības, ka situāciju uzlabos vakcinācija, norāda ministrijā.

Vienlaikus VM atzīmē, ka saskaņā Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra pausto, jebkura gadagājuma vakcinētu cilvēku savstarpēja sastapšanās ir saistīta ar zemu infekcijas izraisītu risku.

Jau ziņots, ka pret Covid-19 vakcinētām personām, kas Latvijā ieceļojušas no jebkuras ES, Eiropas Ekonomiskās zonas valsts, Šveices vai Lielbritānijas, turpmāk nebūs jāievēro pašizolācijas prasība, apstiprinot grozījumus "Epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", 13.maijā nolēma valdība.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits