Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Žipē nekandidēs Francijas prezidenta vēlēšanās Fijona vietā

Bijušais Francijas premjerministrs Alēns Žipē pirmdien noliedza, ka viņš varētu kļūt par alternatīvu likstu māktajam konservatīvo prezidenta amata kandidātam Fransuā Fijonam.

"Es apstiprinu pēdējo reizi, ka es nebūšu republikas prezidenta amata kandidāts," preses konferencē Bordo sacīja 71 gadu vecais Žipē.

Viņš arī nopēla Fijonu par viņa necieņu pret tiesībsargājošajām institūcijām un medijiem veltīto kritiku.

Žipē sacīja, ka Fijons ir "nonācis strupceļā".

Ekspremjers piebilda, ka pēc zaudējuma Fijonam priekšvēlēšanās novembrī viņš ir nekavējoties paudis atbalstu Fjonam, un ka Fijonam bijis "ceļš vaļā" uz prezidenta amatu, pirms tika sākta izmeklēšana saistībā ar to, ka ar Fijona gādību viņa sieva Penelope saņēmusi simtiem tūkstošus eiro no valsts naudas par fiktīvu darbu.

Fijona Republikāņu partija ir bīstami sašķēlusies jautājumā par viņa kandidatūru, bet partijas politiskā komiteja pirmdien rīko ārkārtas tikšanos.

Daudzi konservatīvie vēlas, lai Žipē kandidē Fijona vietā. Fijons ir paudis apņēmību turpināt cīņu par prezidenta amatu.

Aptaujas liecina, ka galēji labējo kandidāte Marina Lepena iegūs visvairāk balsu Francijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā 23.aprīlī, tomēr otrajā kārtā 7.maijā uzvara tiek paredzēta centristam Emanuelam Makronam vai konservatīvajam Fijonam.

Tomēr, ņemot vērā grūtības, kādās nonākusi Fijona kampaņa viņa sievas fiktīvā darba dēļ, eksperti atzīst, ka vēlēšanu iznākumu ir grūti prognozēt.

Francijas prezidents Fransuā Olands pirmdien brīdināja, ka Lepēna gaidāmajās prezidenta vēlēšanās var gūt uzvaru. Vienlaikus viņš solīja "darīt visu", kas ir viņa spēkos, lai tas nenotiktu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kijiva: Krievi sāk izjust "šāviņu badu"

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģener...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits