Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Avoti: ASV izlūki saskata Ukrainas vadības pārstāvju saistību ar Duginas slepkavību

ASV izlūkošanas dienesti pauduši pārliecību, ka automašīnas bumbas eksploziju, kurā nogalināja "krievu pasaules" ideologa Aleksandra Dugina meitu Darju Duginu, pilnvaroja cilvēki Ukrainas vadībā, raidsabiedrībai CNN atklājuši ar ASV izlūkošanas informāciju iepazīstināti avoti.

ASV par plānu iepriekš nebija informētas, teikuši avoti, kā arī nav skaidrs, kas tieši, ASV dienestu vērtējumā, deva rīkojumu veikt slepkavību. Tāpat nav skaidrības, vai ASV izlūkošanas dienestu vērtējumā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis bija informēts par plānu vai arī to apstiprināja.

Tomēr ASV izlūkošanas informācija šķietami apstiprina Krievijas varasiestāžu secinājumus, ka spridzināšana bija "iepriekš plānota". Uzreiz pēc Duginas nogalināšanas Krievija apsūdzēja Ukrainas pilsoņus par uzbrukuma sarīkošanu, lai gan Ukraina stingri noraidīja saistību ar uzbrukumu.

Ukrainas aizsardzības izlūkošanas pārstāvis CNN trešdienas vakarā uz lūgumu komentēt jaunāko informāciju paziņoja, ka viņa pārstāvētajam dienestam nav nekādas jaunas informācijas par Duginas nāvi. Drīz pēc uzbrukuma Maskavā tā pati amatpersona CNN apliecināja, ka Ukrainai ar Maskavā notikušo slepkavību nav nekādas saistības.

Ukrainas Nacionālās drošības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs augustā publiski paziņoja, ka "mums nav nekādas saistības ar tās dāmas slepkavību, tas ir Krievijas specdienestu darbs". Arī Zelenska biroja padomnieks Mihailo Podoļaks sacīja, ka Krievijas apsūdzības liecina par "izdomāto pasauli", kādā darbojas Krievijas valdība.

Jau vēstīts, ka 21.augustā Piemaskavā notikušā auto sprādzienā tika nogalināta Dugina. Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka eksplodējis pie auto piestiprināts spridzeklis.

Krievijas Federālais Drošības dienests (FSB) drīz pēc notikušā paziņoja, ka Duginas slepkava ir Ukrainas pilsone Natālija Vovka, kas caur Pleskavas apgabalu ieradusies Igaunijā.

Pēc tam FSB paziņoja, ka slepkavībā iesaistīts arī ukrainis Bogdans Cigaņenko, kurš palīdzējis Vovkai samontēt spridzekli un iedevis sievietei viltotus dokumentus.

Dugins ir tuvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais un dažkārt ticis dēvēts par "Putina smadzenēm" un "Putina Rasputinu".

Tāpat kā tēvs, arī Darja Dugina aktīvi atbalstīja Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits