Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Kipra joprojām gaida piecu miljardu eiro aizdevumu no Krievijas

Kipras finanšu ministrs Vass Šiarlijs otrdien paziņoja, ka valsts dara visu iespējamo, lai iegūtu piecu miljardu eiro (3,5 miljardu latu) aizdevumu no Krievijas, taču lēmums šajā jautājumu pagaidām vēl neesot pieņemts.

Šiarlijs intervijā sabiedriskajai radiostacijai norādīja, ka Krievijas aizdevuma jautājumā nav nekādu jaunumu, lai arī laikraksts Politis ziņo, ka Maskava ir apstiprinājusi šo aizdevumu un drīzumā gaidāms oficiāls paziņojums. Šiarlijs sacīja, ka viņš nevar apstiprināt šo informāciju, bet Finanšu ministrija nodrošina informāciju un datus, ko pieprasa Maskava.

Tikmēr Krievijas Finanšu ministrijas preses pārstāvis Kipras ziņu aģentūrai pavēstīja, ka gala lēmums vēl nav pieņemts. "Pārrunas turpinās. Krievijas valdība veic pārrunas ar Kipru un aizdevums vēl nav apstiprināts," norādīja kāda anonīma ministrijas amatpersona.

Lai segtu refinansēšanas vajadzības šim gadam, Kipra no Krievijas jau ir nodrošinājusi aizdevumu 2,5 miljardu eiro (1,8 miljardu latu) apmērā. Kā ziņots, 25.jūnijā Kipra paziņoja, ka kļuvusi par piekto eirozonas valsti, kas no vienotās valūtas partneriem lūdz finansiālu palīdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits