Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievijā ceturtais reģions paziņo par obligātu vakcināciju

Krievijas Sahalīnas apgabals kļuvis par ceturto valsts reģionu, kurā noteikta obligāta iedzīvotāju daļas vakcinācija pret Covid-19.

Kā pavēstīja sabiedrības veselības uzraudzības dienesta Rospotrebnadzor reģionālās pārvaldes vadītāja Olga Funtusova, reģions pēc saslimstības līmeņa ierindojies astotajā vietā valstī, lai gan pirms mēneša bija 82.vietā.

Rīkojums par obligātu vakcināciju stāsies spēkā 21.jūnijā un prasība skars pakalpojumu, transporta, izglītības, veselības aizsardzības, tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un kultūras sfērās strādājošos, kā arī valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekus.

Obligāti būs jāvakcinējas 60% katra darba kolektīva darbinieku. Kā vēsta izdevums Sakhalin.info, darbinieki, kuri atteiksies vakcinēties, tiks atstādināti no pienākumu pildīšanas un darbā varēs atgriezties tikai pēc potēšanās.

Iepriekšējā dienā par obligātu 60% vairāku nozaru darbinieku vakcinēšanos paziņoja Maskavas, Piemaskavas un Kemerovas apgabala varasiestādes.

Pasaules valstu vidū Krievijā ir sestais lielākais inficēšanās gadījumu skaits, tomēr prezidents Vladimirs Putins līdz šim apgalvojis, ka Krievija ar pandēmiju tiek galā labāk nekā vairums citu valstu.

Varasiestādēm ar grūtībām izdodas pārliecināt iedzīvotājus vakcinēties, kaut arī valstī jau decembrī tika uzsākta masveida vakcinācijas kampaņa.

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins, trešdien paziņojot par obligātu vakcināciju, norādīja, ka inficēšanās gadījumu skaita pieaugums ir dramatisks. No Maskavas 12 miljoniem iedzīvotāju vakcinējušies vien 1,8 miljoni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits