Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Krievija pieprasa Ukrainai atmaksāt savulaik piešķirtās gāzes cenu atlaides

Krievijas enerģētikas giganta Gazprom vadītājs Aleksejs Millers sestdien paziņojis, ka Ukrainai esot pilnībā jāsedz pēdējo četru gadu laikā piešķirtās gāzes cenu atlaides un jāatmaksā Maskavai 11,4 miljardi ASV dolāru.

Millers norādījis, ka Maskava šonedēļ anulējusi tā dēvētos Harkovas līgumus, kuri piešķīra Ukrainai līdz 2017.gadam gāzes cenu atlaides apmaiņā pret krievu piekļuvi Krimas ostām. Maskava līgumus anulēja pēc Krimas aneksijas, un tagad, pēc Millera domām, Kijevai esot jāsedz atlaižu dēļ nesaņemtā gāzes cenas daļa.

"Atlaides summa, kas tika piešķirta laikā, kad Harkovas līgumi bija spēkā, ir 11,4 miljardi dolāru. Tā ir summa, kuru Krievijas valdība, Krievijas budžets nav saņēmis," uzstājoties Krievijas televīzijā, uzsvēra Millers.

Šī atlaide faktiski bijis avansa maksājums par Melnās jūras flotes bāzes izmantošanu Sevastopolē, taču pēc Krimas aneksijas Krievijai par to vairs neesot jāmaksā, norādīja Gazprom vadītājs.

Pagājušajā nedēļā, atceļot atlaides, Krievija jau paaugstinājusi par 80% Ukrainai piegādājamās gāzes cenu un tagad pieprasa Kijevai maksāt 485,5 dolārus par 1000 kubikmetriem.

Turklāt Gazprom pieprasa tūlītēju samaksu par pēdējā laikā piegādāto gāzi, un šī summa sastāda vēl 2,2 miljardus dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits