Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Krievija sāk mācības ar starpkontinentālo ballistisko raķešsistēmu izmantošanu

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka trešdien sākusi stratēģiskās nozīmes raķešu spēku mācības, kurās izmantos starpkontinentālo ballistisko raķešu sistēmas Jars, vēsta Reuters, atzīmējot, ka tās visdrīzāk tiks uztvertas kā Maskavas kārtējais mēģinājums demonstrēt Krievijas kodolieroču spēku.

Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā Telegram teikts, ka mācībās piedalīsies ap trim tūkstošiem militārpersonu un tiks izmantoti 300 militārās tehnikas vienību. Ministrija vēsta, ka saskaņā ar stratēģiskās nozīmes raķešu spēku apmācību plānu tikšot veikta Omskas raķešu formējuma kompleksā kontrolpārbaude, sarīkojot štābu un komandmācības ar Novosibirskas raķešu formējumu, kas apbruņots ar raķeškompleksiem Jars.

Stratēģiskās nozīmes raķešu spēku pavēlniecības komisija pārbaudīšot militārpersonu sadarbību pavēļu izpildē. Mācību laikā raķeškompleksi Jars tikšot izmantoti manevros trīs Krievijas reģionos. Turklāt raķešu spēku karavīri sadarbībā ar Centrālā kara apgabala un Gaisa un kosmisko spēku vienībām veiks uzdevumus raķeškompleksu maskēšanā un pretdarbībā modernajiem gaisa izlūkošanas līdzekļiem, piemēram, droniem.

RBC.ru raksta, ka Jars (RS24) ir stratēģiskais komplekss, kurā izmantota ar cieto degvielu darbināma starpkontinentālā ballistiskā raķete. Krievijas bruņojumā to sāka izmantot 2009. gadā. Krievija apgalvo, ka ar to var iznīcināt mērķi 11 tūkstošu kilometru attālumā. Šīs raķetes var aprīkot ar vairākām kodolgalviņām, no kurām katru ar manevrēšanas bloka palīdzību var novadīt uz atsevišķu mērķi. Jars raķešsistēmas varot izvietot uz īpašiem transportēšanas līdzekļiem vai raķeššahtās pazemē.

Reuters atzīmē, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pasludinājis mērķi izmantot Jars sistēmas, ar kurām tika nomainītas sistēmas Topoļ, Krievijas "neatvairāmo ieroču" koncepcijas izveidē. Jars ir Krievijas uz sauszemes bāzētās kodolarsenāla komponentes pamatelements.

Marta vidū Krievija paziņoja, ka pie Irānas krastiem rīko kopīgas jūras flotes mācības ar Irānu un Ķīnu. Februārī mācībās Baltijas jūrā piedalījās ar spārnotajām raķetēm Kaļibr aprīkotie kuģi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits