Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Krievija un Somija vienojas par stingrākiem ierobežojumiem robežšķērsošanai Arktikā

Krievija un Somija ir vienojušās ieviest pagaidu robežšķērsošanas ierobežojumus divos robežkontroles punktos uz abu valstu robežas Arktikā.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Somijas prezidenta Sauli Nīnistes otrdien panāktā vienošanās paredz, ka Sallas un Rajas-Josepi robežpārejas punktus turpmāko 180 dienu laikā drīkstēs šķērsot tikai Somijas, Krievijas un Baltkrievijas pilsoņi un viņu ģimenes locekļi.

"Ierobežojumu mērķis ir novērst organizēto nelegālo imigrāciju. Kā to paredz saistības pret Eiropas Savienību (ES), Somija cenšas novērst jaunu nelegālās imigrācijas maršrutu parādīšanos," otrdien pavēstīja Nīnistes kanceleja.

Ņemot vērā laikapstākļu uzlabošanos un tā sauktā Balkānu imigrācijas ceļa slēgšanu, Somija ir paudusi bažas, ka 1340 kilometrus garā valsts robeža ar Krieviju varētu kļūt par plašāk izmantotu ceļu nelegālo imigrantu nokļūšanai ES.

Šī gada janvārī un februārī pāri Krievijas un Somijas robežai ieradās apmēram 1000 cilvēku, kas pēc tam lūdza patvērumu, savukārt pērn visa gada laikā tādu bija 700.

Somijas valdības informācija liecina, ka no imigrantiem, kas Somijas un Krievijas robežu šķērso Arktikā, liela daļa ir afgāņi un indieši. Daļa no viņiem ilgstoši ir dzīvojuši Krievijā.

Krievija un Somija otrdien arī parakstīja saprašanās memorandu par pastiprinātu apmainīšanos ar informāciju par imigrāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits