Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Krievijas prokuratūra ukraiņu kinorežisoram pieprasa 23 gadus cietumā

Krievijas prokuratūra trešdien ukraiņu kinorežisoram Oļeham Sencovam saistībā ar apsūdzībām terorismā pieprasīja piespriest 23 gadus cietumā.

Sencovs un vēl viens Krimas ukrainis Oleksandrs Kolčenko tiek turēti apcietinājumā kopš pagājušā gada maija un ir apsūdzēti par kādas prokremliskas partijas biroja aizdedzināšanu un plāniem Simferopoles centrā uzspridzināt Ļeņina pieminekli.

Prokuratūra pieprasīja aktīvistam Kolčenko, kurš paudis neapmierinātību ar Krievijas īstenoto Krimas okupāciju un aneksiju, piespriest 12 gadus cietumā.

Kaut arī nedz Sencovs, nedz Kolčenko nav lūguši piešķirti viņiem Krievijas pilsonību, viņi tiek tiesāti kā Krievijas pilsoņi. Atbalstītāji uzstāj, ka lieta ir safabricēta, bet Eiropas Savienība un ASV pieprasījušas viņus atbrīvot.

Advokāti norāda, ka liecinieki tikuši spīdzināti, lai piespiestu viņus sniegt liecības par Sencova un Kolčenko piedalīšanos Krievijā aizliegtās organizācijas "Labējais sektors" aktivitātēs.

Diviem Sencova un Kolčenko lietas lieciniekiem jau piespriesti smagi cietumsodi par atteikšanos sniegt liecības tiesā.

Starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija Amnesty International pagājušajā mēnesī atzina - pastāv nopietnas bažas par abu vīriešu tiesībām uz taisnīgu tiesu pārmērīgo apsūdzību un iespējamās spīdzināšanas dēļ.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits