Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Krievijas žurnālists aicina Putina tuvākā loka cilvēkus apturēt karu

Populārais Krievijas žurnālists Jurijs Dudjs vērsies pie Krievijas amatpersonām un uzņēmējiem ar aicinājumu ietekmēt prezidentu Vladimiru Putinu, lai nekavējoties izbeigtu karu Ukrainā.

"Nezinu, vai ir vēl tādi cilvēki, kam ir uz Putinu kaut kāda ietekme, bet pieņemsim, ka ir. Nezinu, kā viņi tagad iemieg un mostas un ko trenē starp pamošanos un miegu," ierakstā savā "Telegram" kanāla atzīst žurnālists.

"Bet viņiem visiem - no Rotenbergiem līdz Timčenko, no Čemezova līdz Grefam, no Abramoviča līdz Mordašovam, no Kudrina līdz Ernstam - gribas atgādināt vienu: cilvēciskā cieņa tagad nav Krimas tiltos un Čempionu līgas uzvarās," skaidro Dudjs.

"Cieņa ir tajā, lai izteiktu jūsu priekšniekam savu pozīciju (un daudziem no jums tā daudz kur nesakrīt ar manu) un paskaidrotu viņam, kāda katastrofa notiek tieši tagad," uzsvēra žurnālists.

"Beidzamais un galvenais: šis karš ir nekavējoties jāizbeidz," aicinājuma noslēgumā norādīja Dudjs.

Pirmdien pret karu Ukrainā izteicās Krievijas uzņēmējs un bankas "Tinkoff" dibinātājs Oļegs Tiņkovs.

Arī Krievijas aktieris Daņila Kozlovskis nule kā vērsies pie Putina ar aicinājumu izbeigt karu Ukrainā. Notiekošo viņš nodēvēja par katastrofu.

"Cienījamais prezidenta kungs, atvainojiet, ka vēršos pie jums tieši, bet tikai jūsu spēkos ir apturēt šo karu," norādīja Kozlovskis.

Iepriekš arī citi pazīstami Krievijas sabiedrības pārstāvji izteikušies pret iebrukumu Ukrainā un pieprasījuši pārtraukt karu.

 Krievijā notiekošajos protestos pret karu Ukrainā pirmdien tika aizturēti vismaz 413 cilvēki, bet aizturēto skaits kopš šo protestu sākuma ceturtdien ir pieaudzis līdz 6440 cilvēkiem, ziņoja pilsonisko tiesību portāls "OVD-Info".

Protestu laikā 3126 cilvēki tika aizturēti Maskavā, bet 2084 - Sanktpēterburgā. 

Krievijas iebrukums Ukrainā ir pamudinājis daudzus cilvēkus protestēt Krievijas pilsētu ielās. Krievijas drošības spēki izturas ļoti brutāli pret šiem demonstrantiem.

Krievijas varas iestādes brīdina cilvēkus nepiedalīties neatļautās demonstrācijās. Demonstrācijas tiek atkārtoti aizliegtas, kā iemeslu minot arī Covid-19 pandēmiju.

Platformā "Change.org" petīciju "Apturēt karu ar Ukrainu!", ko iniciējis Krievijas cilvēktiesību aktīvists Ļevs Ponomorjovs, līdz pirmdienas vakaram parakstījuši vairāk nekā miljons cilvēku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits