Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Maskavā pirms 9.maija svinībām izvietos Staļina plakātus

Neskatoties uz sabiedrības un cilvēktiesību aizstāvju protestiem, Krievijas galvaspilsētā Maskavā pirms 9.maijā gaidāmajām Uzvaras dienas svinībām tomēr tiks izvietoti plakāti ar Padomju Savienības diktatora Josifa Staļina attēlu, vēsta NEWSru, atsaucoties uz laikrakstu Kommersant.Iepriekš Kremļa paspārnē esošā Otrā Pasaules kara beigu 65.

gadadienas svinību orgkomiteja paziņoja, ka tā neatvēlēs federālā budžeta līdzekļus Staļina plakātu izvietošanai, tomēr piebilda, ka nevar kavēt to darīt Maskavas pašvaldībai. Tomēr galvenais šīs idejas aizstāvis Maskavas mērs Jurijs Lužkovs no ieceres neatkāpās, jo uzskata, ka plakāti ir svarīgi “objektīvai vēstures traktēšanai”. Viņaprāt, Krievijas iedzīvotājiem jāmācās uz vēstures notikumiem skatīties objektīvi, tādēļ atteikties no Otrā Pasaules kara uzvarētājvalsts armijas virspavēlniekam Staļinam veltītu informatīvo plakātu izvietošanas būtu līdzīgi kā Bronzas kareivja aizvākšana no Tallinas centra.Paredzēts, ka metru augstie un 1,5 metrus platie plakāti ar Staļina attēlu tiks izvietoti memoriālajā kompleksā _Poklonnaja Gora_, pie ieejas Gorkija parkā, Lielā Teātra priekšā un Bulvāru lokā.

Maskavas mērijas lēmuma pretinieki paziņojuši, ka rīkos protesta akcijas. “Ja mērija vēlas izraisīt plakātu cīņas, tad tās arī saņems,” paziņoja cilvēktiesību apvienības Memorial vadītājs Oļegs Orlovs.

Savukārt anarhistiskais grupējums Avtonomnije dejstvije brīdinājis, ka drīz vien pēc stendu parādīšanās tos vajadzēs aizvākt. “Mums ir laba krāsa, tā praktiski nav noņemama. Baidos, ka pie katra stenda vajadzēs norīkot milici. Bet vēl labāk – autobusu ar milicijas specvienību. Tas labāk par jebkuru krāsu parādīs cilvēku attieksmi pret “tautu tēvu” un tiem, kas to cenšas iznīdēt,” informēja grupējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits