Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Ministrs: Eirogrupa apsver Krievijas iesaistīšanu Kipras glābšanā

Eirozonas finanšu ministru padome jeb tā dēvētā Eirogrupa aplūko iespēju iesaistīt Krieviju aizdevuma programmā, lai glābtu uz bankrota sliekšņa nonākušo Kipras ekonomiku, otrdien paziņoja valsts finanšu ministrs Vass Šiarlijs.

Šiarlijs intervijā valsts radiostacijai norādīja, ka Eiropas Savienība (ES) cenšas noskaidrot, vai Krievija ir spējīga kopā ar starptautiskajiem aizdevējiem piedalīties finanšu palīdzības programmā Kiprai un cik daudz tā varētu atvēlēt.

Oficiāli Kipra vien lūgusi, lai termiņš 2,5 miljardu eiro (1,7 miljardu latu) aizdevumam, kas no Maskavas saņemts 2011.gadā un ko paredzēts atmaksāt 2016.gadā, tiktu pagarināts vēl par pieciem gadiem. Šiarlijs sacīja, ka viņš sagaida pozitīvu iznākumu atmaksas jautājumā nākamajā mēnesī.

Eirozonas finanšu ministri pagājušajā nedēļā notikušajā sanāksmē nepieņēma lēmumu saistībā ar Kipras aizdevuma programmu, jo pārrunas par banku rekapitalizāciju vēl turpinās. Paredzams, ka kopējais finanšu palīdzības apjoms sasniegs 17,5 miljardus eiro (12,2 miljardus latu), taču nesaskaņas par tās nosacījumiem likušas ES atlikt vienošanos līdz prezidenta vēlēšanām, kas ieplānotas nākamajā mēnesī. Vācija arī paudusi bažas par palīdzības sniegšanu, kritizējot Kipras bankas par tā dēvētā patvēruma nodrošināšanu nodokļu nemaksāšanai un naudas atmazgāšanai Krievijas oligarhiem.

Lēmums šajā jautājumā paredzēts martā, taču Kiprai pirmo aizdevuma maksājumu nāktos gaidīt ilgāk, jo jebkuru vienošanos nepieciešams apstiprināt vairāku Eiropas valstu parlamentos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits