Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ministrs: Ukraina uz pusi samazinās Krievijas gāzes iegādi

Ukraina trešdien paziņoja, ka uz pusi samazinās Krievijas gāzes iegādi, tādējādi izraisot skaļus Maskavas protestus un radot bažas par jaunu enerģijas konfliktu starp abām valstīm.

Ukraina un Krievija jau vairākus mēnešus turpina sarunas, Kijevai cenšoties vienoties par labāku gāzes cenu un Maskavai cerot pārņemt Ukrainas gāzesvadu tīkla kontroli.

"Mēs uz pusi samazinām gāzes iegādi, un no 1.janvāra mūsu gāzes iegādes veidos 27 miljardus kubikmetru," pavēstīja Ukrainas enerģētikas ministrs Jurijs Boiko. "Mēs iegādāsimies tik daudz, cik mūsu ekonomikai nepieciešams," sacīja Boiko. "Ja mūsu partneriem ir jautājumi, tad tie tos var atrisināt civilizētā veidā."

Ukraina patlaban kalpo par Eiropas galveno saikni ar Krievijas dabasgāzes piegādēm, un iepriekšējās nesaskaņas par gāzes cenām 2009.gada janvārī izraisīja piegāžu pārrāvumu uz trīs nedēļām.

Krievija jau paudusi sašutumu, norādot, ka Ukraina šādu pavērsienu nav saskaņojusi ar valsts dabasgāzes gigantu Gazprom. "Ukraina šādu paziņojumu izplatījusi bez vienošanās ar Krieviju," Krievijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam sacīja Gazprom vadītājs Aleksejs Millers. "Mums nav izmaiņu līgumā, jo sevišķi, ja mēs runājam par izmaiņām piegāžu apjomā nākamajam gadam."

Saskaņā ar "ņem vai maksā" līgumu Ukrainai jāmaksā par neizmantoto gāzi, pavēstīja Millers, dodot mājienu, ka Gazprom gāzes piegādes varētu apturēt arī pilnībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits