Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

PTO dod pirmo apstiprinājumu Krievijas uzņemšanai

Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) sarunu dalībnieki, kas risināja sarunas par Krievijas uzņemšanu, ir apstiprinājuši reformu un saistību kopumu, ko Maskava solījusi īstenot, lai varētu iestāties organizācijā, ceturtdien sacīja PTO ģenerāldirektors Paskāls Lamī.

"Tas bija garš ceļš, bet šodien Krievija ir spērusi lielu soli virzienā uz dalību PTO," sacīja ģenerāldirektors.

Krievija un Gruzija trešdien parakstīja vienošanos, līdz ar to tika likvidēti pēdējie šķēršļi Maskavas 18 gadus ilgajā ceļā uz dalību PTO.

Atbilstoši līgumam, kas panākts ar Šveices starpniecību, Gruzijas separātiskajos reģionos - Abhāzijā un Dienvidosetijā - tiks veikta pārrobežu tirdzniecības starptautiskā uzraudzība, neraugoties uz to, ka Maskava sākotnēji šo ideju bija noraidījusi.

Krievija pieteicās dalībai PTO 1993.gadā, tomēr sarunas ievilkās un tika jo vairāk apgrūtinātas, 2008.gadā izraisoties karam ar Gruziju.

Gruzija jau ir PTO dalībvalsts, un tai ir veto tiesības attiecībā uz jaunu dalībvalstu uzņemšanu. Tomēr pēc vairākiem sarunu mēnešiem, kurās Šveice darbojās kā vidutājs, Tbilisi un Maskava galu galā panākušas vienošanos.

Pēc pirmā apstiprinājuma ceturtdienas PTO sēdē Krievijas uzņemšanai būs nepieciešams arī otrs, visu dalībvalstu apstiprinājums. Domājams, ka šis apstiprinājums tiks dots ministru konferencē decembra vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits