Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Putins: Prohorovam varētu atrasties darbs valdībā

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins, kas uzvarējis svētdien notikušajās valsts prezidenta vēlēšanās, pieļauj iespēju, ka viņa konkurents vēlēšanās uzņēmējs Mihails Prohorovs varētu strādāt jaunajā valdībā, ja vien viņam pašam būtu tāda vēlme.

"Mihails Dmitrijevičs ir nopietns cilvēks, labs uzņēmējs, principā viņš varētu būt noderīgs valdībā, ja vien pats to gribētu," Putins teica žurnālistiem valdības ēkā, kur bija ieradies sveikt 8.marta svētkos valdībā akreditētās žurnālistes.

Putins norādīja, ka trešdienas vakarā tiksies ar pašreizējo valsts prezidentu Dmitriju Medvedevu, lai pārrunātu jaunās valdības sastāvu, par ko sarunas turpināšoties vēl vairākas dienas. Pirms vēlēšanām Putins solīja, ka gadījumā, ja viņš kļūs par prezidentu, Medvedevs būs valdības vadītājs.

Krievijas jaunievēlētais prezidents uz žurnālistu jautājumu, vai gaidāmas nopietnas pārmaiņas valdības sastāvā, attrauca, ka "rau, Surkovs jau pārcēlies uz valdību", runājot par agrāko Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja pirmo vietnieku Vladislavu Surkovu, kas decembra nogalē kļuva par vicepremjeru. Surkovu daudzi dēvēja par Kremļa pelēko kardinālu. Savukārt uz jautājumu, vai savu amatu saglabās pašreizējais Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs, Putins atteica, ka "kāpēc gan ne? Es viņu pazīstu sen, viņš ir ļoti pieredzējis cilvēks".

Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pirmdienas vakarā apstiprināja, ka saskaitīti visi svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās nodotie biļeteni un saskaņā ar iegūtajiem rezultātiem Putins ieguvis 63,6% balsu.

Savukārt neatkarīgais kandidāts uzņēmējs miljardieris Mihails Prohorovs  ierindojās trešajā vietā, ar 7,98% balsu atpaliekot no Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas līdera Genadija Zjuganova, kas saņēma 17,8% vēlētāju atbalsta. Krievijas  Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis saņēma 6,22% balsu un partijas Taisnīgā   Krievija faktiskais līderis Sergejs Mironovs - 3,85% balsu. Šie ir provizoriskie rezultāti, bet oficiālie rezultāti tiks paziņoti desmit dienu laikā.

Krievijas prezidents tika ievēlēts uz sešu gadu termiņu. Jaunā prezidenta inaugurācija notiks maijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits