Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Slovjanskas bruņotie zaļie cilvēciņi sevi dēvē par "papildspēkiem no Krimas"

Bruņotie cilvēki, kas pirmdien ieradās Slovjanskā, kur sestdien bruņotas prokrievisko separātistu grupas sagrāba vietējo milicijas pārvaldi, paziņojuši, ka viņi esot "papildspēki no Krimas".

"Papildspēku pārstāvji, kas ekstrēmistu pastiprināšanai ieradušies Slovjanskā kravas automašīnās bez numuriem, apgalvo, ka viņi ieradušies no Krimas," savā Facebook lapā vēsta Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitrijs Timčuks.

Žurnālists Artjoms Sevčenko ziņoja ka Slovjanskā, kas atrodas uz ziemeļiem no Doņeckas, pirmdien ar smago automašīnu KamAZ ieradušies militārās uniformās tērpti nezināmi bruņoti cilvēki.

"Slovjanskas pilsētas domes ēkā ar KamAZ bez numuriem ieradušies papildspēki - grupa "zaļo cilvēciņu", kuri bruņoti ar ložmetējiem, granātmetējiem un ar automātiem, kas aprīkoti ar lāzertēmekļiem," savā Facebook lapā vēsta Ševčenko.

"Krimas variants viens pret vienu," piebilst žurnālists.

Tiek ziņots, ka plkst.15 gaidāma preses konference.

Kā ziņots, sestdien Slovjanskā Ukrainas austrumos bruņotas prokrievisko separātistu grupas ieņēma pilsētas milicijas pārvaldes ēku un sagrāba tur esošos ieročus.

Pēcpusdienā pie pilsētas robežām parādījās maskēšanās tērpos ģērbti bruņoti cilvēki, kas tur ierīkoja kontrolposteņus.

Bijušais Ukrainas armijas ģenerālštāba priekšnieka vietnieks Igors Kabaņenko jau iepriekš paziņojis, ka Slovjanskā, kā arī Krasnolimanskā darbojas nevis vietējo separātistu grupējumi, bet gan Krievijas armijas izlūkošanas un diversantu vienības.

Tiek ziņots, ka bruņotie separātisti Slovjanskā līdz šim noslepkavojuši četrus cilvēkus - divus Ukrainas Drošības dienesta virsniekus un divas civilpersonas.

Jau vēstīts, ka Ukrainas austrumos tuvākajā laikā var sākties vērienīga militāra operācija pret separātistiem, jo pirmdien plkst.9 beidzies termiņš prokrieviskajām bruņotajām grupām izvirzītajam valdības ultimātam nolikt ieročus un pamest ieņemtās administrācijas un drošības dienestu ēkas. Separātisti ultimātu ignorējuši.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits