Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vairumam Krievijas prezidenta vēlēšanu kandidātu reitingi pieaug

Trim no pieciem Krievijas prezidenta vēlēšanu kandidātiem reitingi nedēļas laikā ir pieauguši, bet abiem pārējiem - samazinājušies, liecina Viskrievijas sabiedriskās domas pētniecības centra dati.

Valdošās partijas Vienotā Krievija izvirzītā premjerministra Vladimira Putina reitings ir pieaudzis no 51,7% pirms mēneša līdz 53,3% pirms nedēļas un 54,7% šonedēļ.

Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas izvirzītā Genadija Zjuganova reitings ir sarucis no 10,32% pirms mēneša līdz 10,32% pirms nedēļas un 9,2% šonedēļ.

Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidāta Vladimira Žirinovska reitings pirms mēneša bija 8,9% un pirms nedēļas - 8,2%, bet pēdējās nedēļas laikā ir nedaudz samazinājies līdz 8,0%.

Neatkarīgā kandidāta uzņēmēja un miljardiera Mihaila Prohorova reitings ir ievērojami pieaudzis - no 2,3% pirms mēneša līdz 4,6% pirms nedēļas un 5,8% šonedēļ.  

Partijas Taisnīgā Krievija izvirzītā Sergeja Mironova reitings sākumā saruka no 4,1% janvāra vidū līdz 3,3% pirms nedēļas, bet pēc tam pieauga līdz 5,0% šonedēļ.

Respondenti aptaujā atbildēja uz jautājumu: "Ja tuvākajā svētdienā notiktu prezidenta vēlēšanas, par kuru kandidātu jūs, visticamāk, nobalsotu?"

Aptaujā tika noskaidrots arī vēlētāju atbalsts partijām Valsts domes vēlēšanu gadījumā. Vienoto Krieviju šonedēļ atbalstīja 46,2% (pirms nedēļas - 44,2%), Taisnīgo Krieviju - 8,2% (pirms nedēļas - 5,5%), Krievijas Federācijas Komunistisko partiju - 11,4% (pirms nedēļas - 12,8%), Krievijas Liberāldemokrātisko partiju - 9,3% (pirms nedēļas - arī 9,3%), partiju Jabloko - 1,7% (pagājušajā nedēļā - 1,4%), partiju Taisnā lieta - 1,4% (pirms nedēļas - 2,2%), partiju Krievijas patrioti - 0,5% (pirms nedēļas - arī 0,5%).

Prezidenta Dmitrija Medvedeva darbību atzinīgi vērtēja 59,4% respondentu (pirms nedēļas - 55,8%), bet premjerministra Vladimira Putina darbību - 62,0% (pirms nedēļas - 59,8%).    

Aptauja tika veikta 11. un 12.februārī 138 apdzīvotās vietās 46 apgabalos, intervējot 1600 cilvēkus. Tās kļūdas līmenis ir 3,4%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits