Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Hamās grib "pilnīgu un visaptverošu uguns pārtraukšanu" Gazas joslā

Palestīniešu kaujinieku grupējums Hamās grib "pilnīgu un visaptverošu uguns pārtraukšanu" Gazas joslā, pirmdien paziņoja augsta Hamās amatpersona pēc Kataras paziņojuma par pagaidu pamiera ierosinājumu.

"Mēs runājam pirmām kārtām par pilnīgu un visaptverošu uguns pārtraukšanu, nevis par pagaidu pamieru," sacīja "Hamās" pārstāvis Tahers al Nunu.

Kad karadarbība būs pārtraukta, "'varēs tikt apspriestas pārējās detaļas", ķīlnieku atbrīvošanu ieskaitot, viņš piebilda.

Katara, Ēģipte un ASV ir uzņēmušās vidutāju lomu karā, kas 7.oktobrī sākās starp "Hamās" un Izraēlu pēc "Hamās" brutālajiem uzbrukumiem Izraēlas dienvidiem.

Kataras premjerministrs šeihs Mohammeds bin Abdelrahmans al Tani pirmdien paziņoja, ka sarunās Parīzē ar ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktoru Bilu Bērnsu un augstākajām Izraēlas un Ēģiptes drošības spēku amatpersonām ir panākts pakāpeniska pamiera ierosinājums.

Viņš apstiprināja, ka saskaņā ar to vispirms tiktu atbrīvoti par ķīlniekiem sagrābtie bērni un sievietes, kā arī tiktu ievesta palīdzība Gazas joslā.

Puses "cer nodot šo ierosinājumu "Hamās" un panākt, ka viņi pozitīvi un konstruktīvi iesaistās šajā procesā," sacīja šeihs Mohammeds.

Pirmdien vēl nebija zināms, vai "Hamās" saņēmis šo ierosinājumu no Kataras. 

Iepriekš ar Kataras starpniecību novembra beigās bija panākta vienu nedēļu ilga karadarbības pauze, kuras gaitā tika atbrīvoti desmitiem Izraēlas un ārvalstu ķīlnieku apmaiņā pret palestīniešu cietumniekiem, kā arī tika piegādāta palīdzība Gazas joslai. 

No kaujinieku 7.oktobrī sagrābtajiem 250 ķīlniekiem Gazas joslā vēl ir palikuši 132 ķīlnieki, no kuriem vismaz 28 jau ir miruši.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits