Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ASV nosoda tanku šāviņu trāpījumu ANO patversmei Gazas joslā, kurā gājuši bojā deviņi cilvēki

Baltais nams trešdien nosodīja tanku šāviņu trāpījumu ANO patversmei Gazas joslā, kurā gājuši bojā deviņi cilvēki, un atkārtoja savu nostāju, ka Izraēlai ir "atbildība aizsargāt civiliedzīvotājus" savā karā pret kaujinieku grupējumu Hamās Gazas joslā.

ANO Palestīniešu bēgļu aģentūras (UNRWA) Gazas biroja direktors iepriekš bija paziņojis, ka divi tanku šāviņi trešdien Hānjūnisas pilsētā trāpījuši ēkai, kurā bija patvērušies 800 cilvēku. Ir ziņots, ka deviņi cilvēki gāja bojā un 75 tika ievainoti.

"Mēs esam dziļi nobažījušies par šodienas ziņām par triecieniem UNRWA objektam - un sekojošām ziņām par ugunsgrēkiem šajā ēkā - rajonā Gazas joslas dienvidos, kur patvērušies vairāk nekā 30 000 pārvietotu palestīniešu," paziņoja Baltā nama Nacionālās drošības padomes preses sekretāre Adriena Vatsone.

Lai gan ASV nelokāmi turpina atbalstīt Izraēlas pašaizsardzību pret ""Hamās" teroristiem, kuri slēpjas starp civiliedzīvotājiem", "Izraēla saglabā atbildību aizsargāt civiliedzīvotājus, tostarp humānās palīdzības personālu un objektus," sacīja Vatsone.

Viņa arī uzsvēra, ka ASV prezidents Džo Baidens saglabā apņēmību "strādāt, lai palielinātu dzīvības glābjošo humāno palīdzību Gazas joslā un aizvestu uz mājām visus ķīlniekus, kas tur tiek turēti".

Arī ASV Valsts departaments nosodīja triecienu ANO patversmei un uzsvēra, ka humānās palīdzības darbiniekus vajag aizsargāt, lai viņi varētu turpināt dzīvības glābjošas palīdzības sniegšanu civiliedzīvotājiem.

Trieciens patversmei Gazas joslas otrajā lielākajā pilsētā izpelnījās starptautisku nosodījumu, un ANO to kritizēja kā kara noteikumu "kliedzošu neievērošanu". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits