Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Austrumjeruzalemē iespējamā atriebības uzbrukumā noslepkavots palestīniešu pusaudzis

Iespējamā atriebības uzbrukumā par trīs nolaupīto ebreju pusaudžu slepkavību trešdienas rītā anektētajā Austrumjeruzalemē nolaupīts un noslepkavots palestīniešu pusaudzis, vēsta armijas radio.

Pēc tā rīcībā esošajām ziņām, redzēts, kā jaunietis ar varu tiek ierauts automašīnā Šuafatas rajonā un dažas stundas vēlāk citā pilsētas rajonā tika atrasts viņa līķis.

Austrumjeruzalemes palestīniešu bēgļu nometnes Šuafatas iedzīvotājs Muhameds Huseins Abu Hdairs rīta pusē nolaupīts pie paša mājas, pastāstīja viņa radinieki.

Cilvēki atbraukuši baltā automašīnā, sagrābuši pusaudzi, ievilkuši viņu mašīnā un aizbraukuši Telavivas virzienā. Viņa līķis vēlāk atrasts mežā.

Palestīniešu pusaudža nogalināšana jau izraisījusi sadursmes starp Izraēlas policiju un protestētājiem, kas likumsargus apmētāja ar akmeņiem.

Palestīnieši uzskata, ka pusaudzi nogalinājuši radikālie ebreju kolonisti, atriebjoties par neseno trīs ebreju jauniešu nolaupīšanu un nogalināšanu.

Sašutuši par palestīnieša slepkavību, Šuafatas, kā arī netālā Austrumjeruzalemes rajona Beit Haninas iedzīvotāji apmētāja policistus ar akmeņiem, aizdedzināja riepas un lielu atkritumu konteineri, kā arī izdemolēja trīs tramvaja pieturas.

Jeruzalemes mērs Nirs Barkats kategoriski nosodīja nolaupīšanu un aicināja uz savaldību.

Policija izmeklē iespēju, ka palestīniešu pusaudzi noslepkavojuši kolonisti, kā arī citas nozieguma versijas, sacīja Izraēlas iekšējās drošības ministrs Ichaks Aharonovičs.

"Mēs, policija, darīsim visu iespējamo, lai šo lietu izmeklētu," solīja ministrs.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pēc palestīniešu pusaudža līķa atrašanas aicinājis saglabāt mieru.

"Premjerministrs aicina visas puses neņemt likuma varu savās rokās," teikts Netanjahu biroja paziņojumā, kur arī norādīts, ka premjers pusaudža nogalināšanu nodēvējis par "nicināmu slepkavību".

"Izraēla ir likuma valsts, un visiem ir jāciena likums," sacījis premjers.

Netanjahu instruējis likumsargus "darboties, cik vien ātri iespējams", lai izmeklētu slepkavību.

Pirmdien uz ziemeļiem no Hebronas tika atrasti trīs nogalinātu ebreju pusaudžu līķi, kuri pirms vairāk nekā divām nedēļām pazuda Jordānas upes rietumkrastā.

Divi 16 gadus vecie un 19 gadus vecais jaunietis 12.jūnija vakarā pazuda netālu no ebreju apmetnes pie Hebronas pilsētas.

Izraēla pusaudžu noslepkavošanā apsūdz islāmistu kustību Hamas, kas to vairākkārt noliegusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits