Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

ES iekšlietu komisāre aicina dalībvalstis būt gatavām uzņemt Sīrijas bēgļus

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm jāparedz savā teritorijā vieta bēgļiem no Sīrijas un jābūt gatavām pienācīgi parūpēties par viņiem, ceturtdien paziņojusi ES iekšlietu komisāre Sesīlija Malmstrēma, kas šobrīd uzturas Viļņā.

"Eiropā salīdzinājumā ar šīs zemes kaimiņvalstīm Sīrijas bēgļi līdz šim ieradušies tikai nelielā skaitā - aptuveni 40 000-45 000. Mēs lūdzam pret šiem cilvēkiem izturēties tāpat kā pret citiem patvēruma prasītājiem, neaizturēt viņus, gādāt par viņu apsardzību un atvieglot viņu ģimenes locekļu ierašanos, ja tas tiek lūgts. (..) Trūkst vārdu, lai aprakstītu šīs humānās katastrofas mērogus," viņa uzsvērusi, tiekoties ar žurnālistiem pēc ES tieslietu un iekšlietu ministru neformālās apspriedes Lietuvas galvaspilsētā.

Reaģējot uz ANO Bēgļu lietu pārvaldes (UNHCR) augstākā komisāra Antoniu Guteriša pārskatu par situāciju Sīrijā, Malmstrēma paudusi nožēlu, ka Eiropas Savienībai nav ātra risinājuma šīs katastrofas apturēšanai.

"Eiropas Savienība ir viena no galvenajām Sīrijas humānās krīzes risināšanas iniciatorēm. Jāuzsver, ka ES līdztekus pūliņiem politiskajā frontē nepārtraukti sniedz humāno un cita veida palīdzību, rūpējoties ne tikai par tiem cilvēkiem, kurus Sīrijas konflikts skāris tieši vai kas bēguši uz kaimiņvalstīm, bet arī par sabiedrībām, kas viņus uzņem," sacījusi komisāre.

Dalībvalstu ziedojumi un līdzekļi, kas no ES budžeta atvēlēti humānajai palīdzībai, jau sasniedz 877 miljonus eiro (616 miljonus latu). Malmstrēma paudusi gandarījumu, ka Eiropas Komisija solījusi Sīrijai un tās kaimiņvalstīm papildus piešķirt vēl 400 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits