Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

ES komisārs: Turcijai jāatbild uz jautājumu par vēlmi iestāties blokā

Eiropas Savienības (ES) kaimiņattiecību politikas un paplašināšanās komisārs Johanness Hāns ir aicinājis Turciju atbildēt uz "atklātu jautājumu" par Ankaras patieso vēlmi izpildīt kritērijus, kas nepieciešami, lai iestātos blokā.

Intervijā Austrijas laikrakstam Die Presse komisārs pauda, ka pēc neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma Turcijā notikušās masu aizturēšanas ir sakaitinājušas dažas dalībvalstis.

"Turcijā šodien esošā situācija nav tāda, lai sekmētu mūsu vajadzību pēc stabilitātes," viņš atzina trešdien publicētajā intervijā.

Pēc puča piedzīvotie notikumi "radīja ievērojamu aizkaitinājumu lielā daļā Eiropas attiecībā uz aizturēšanu viļņa apjomu un ātrumu", paziņoja Hāns.

Viņš tomēr iebilda pret iestāšanās sarunu pārtraukšanu ar Turciju, lai arī to ir rosinājuši vairāki ES politiķi, tostarp Austrijas kanclers Kristiāns Kerns.

Saskaroties ar ES kritiku, Ankara ir vainojusi to par pretturku noskaņojumu un naidīgumu pret Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu.

"Ja jūs vēlaties pievienoties [ES], jums ir jāizpilda kritēriji. Noteikumi nav apspriežami," paziņoja Hāns.

"Turcijai drīz vajadzētu skaidri pateikt, vai tā spēj un vēlas pieņemt šos noteikumus. Šis atklātais jautājums rada spriedzi attiecībās [ar ES]," norādīja Hāns, piebilstot, ka atbalsta iestāšanās sarunu turpināšanu ar Turciju.

Atbildot uz jautājumu par Turcijas draudiem atvērt savas robežas un ļaut nelegālajiem migrantiem doties uz Eiropu, tādā veidā izbeidzot ES un Ankaras vienošanos nelegālās imigrācijas ierobežošanai, komisārs aicināja savaldīt emocijas.

"Es nedomāju, ka Turcija spēj vai vēlas risināt migrācijas krīzi bez ES finansiālā atbalsta," sacīja Hāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits