Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Hutieši apgalvo, ka izšāvuši vairākas raķetes uz ASV karakuģi

Jemenas hutiešu nemiernieki uz ASV karakuģi Sarkanajā jūrā izšāvuši vairākas raķetes, trešdien pavēstīja nemiernieki, ar šo paziņojumu nākot klajā dažas stundas pēc tam, kad ASV armija bija pavēstījusi, ka vienu raķeti notriekusi.

"Jemenas bruņoto spēku jūras spēki ar Visvarenā Dieva palīgu Sarkanajā jūrā izšāva vairākas pretkuģu raķetes uz amerikāņu eskadras mīnu kuģi "Gravely"," teikts hutiešu paziņojumā.

Vēl pirms tam ASV Centrālā pavēlniecība ziņoja, ka "Gravely" ap plkst.23.30 (pēc vietējā laika; plkst.22.30 pēc Latvijas laika) notriecies hutiešu raķeti.

"Irānas atbalstītie hutiešu kaujinieki no hutiešu kontrolētās teritorijas Jemenā Sarkanās jūras virzienā izšāva pretkuģu spārnoto raķeti," teikts pavēlniecības paziņojumā. ""Gravely" šo raķeti notrieca. Nav ziņu par ievainotajiem vai bojājumiem."

Jemenas nemiernieki Sarkanajā jūrā un Bābelmandeba šaurumā pēdējo mēnešu laikā veikuši vairākus triecienus ar raķetēm un droniem tirdzniecības kuģiem. Nemiernieki skaidro, ka uzbrūk kuģiem, kas dodas uz Izraēlu, un pieprasa, lai Izraēla izbeidz karu Gazas joslā.

Hutiešu uzbrukumu dēļ daudzas lielās kuģniecības atteikušās no kuģošanas Sarkanajā jūrā un savus kuģus novirzījušas uz citiem maršrutiem.

Decembrī Sarkanajā jūrā un Adenas līcī centienos aizsargāt tirdzniecības kuģus ASV vadībā tika uzsākta starptautiska militāra misija.

ASV un Lielbritānija daudzviet Jemenā veikušas triecienus vairākiem ar nemierniekiem saistītiem mērķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits