Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izraēla ierosina evakuēt Rafahas iedzīvotājus uz telšu nometnēm

Izraēlas valdība pirms plānotas militāras ofensīvas Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā ir ierosinājusi evakuēt Rafahas iedzīvotājus uz plašām telšu nometnēm, pirmdien ziņoja ASV laikraksts The Wall Street Journal.

Laikraksts atsaucās uz Ēģiptes amatpersonu teikto par Izraēlas priekšlikumu, kas paredz izveidot 15 telšu nometnes pie Ēģiptes robežas.

Katrā nometnē būtu apmēram 25 000 telšu, un tās atrastos Gazas joslas dienvidrietumu daļā. Ēģipte, kas robežojas ar Rafahu, būtu atbildīga par šo nometņu un lauka hospitāļu izveidošanu.

Rafaha ir pārpildīta ar simtiem tūkstošu iekšēji pārvietotu palestīniešu, kas tur ieradušies, glābjoties no karadarabības pārējā Gazas joslas teritorijā.

Izraēla karā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās" gatavojas militārai ofensīvai Rafahā, uzskatot to par "Hamās" pēdējo bastionu Gazas joslā.

Priekšlikums par Rafahas iedzīvotāju evakuāciju ticis iesniegts Ēģiptei pēdējo dienu laikā, ziņoja "The Wall Street Journal". Izraēlas valdība ir aicinājusi ANO organizācijas, kas strādā šajā reģionā, palīdzēt evakuēt civiliedzīvotājus no Rafahas.

Visam, kas notiek Gazas joslas dienvidos pie Ēģiptes robežas, jānotiek, pilnībā respektējot civiliedzīvotāju aizsardzību, pirmdien Ņujorkā sacīja ANO preses sekretārs Stefans Dižarriks.

"Mēs nebūsim līdzdalībnieki cilvēku piespiedu pārvietošanā. Pašlaik Gazas joslā nav nevienas vietas, kas būtu droša," teica Dižarriks. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits