Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Izraēla turpina Gazas joslas bombardēšanu; bojā gājuši 98 cilvēki

Izraēla turpina Gazas joslas bombardēšanu, un kopējais upuru skaits palestīniešu vidū pirmdien sasniedzis 98 cilvēkus.

Tikai svētdien, bombardēšanas piektajā dienā, Gazas joslā gāja bojā 31 palestīnietis, tostarp vismaz deviņi bērni, bet uzlidojumiem turpinoties, pirmdienas triecienos nogalināts vēl 21 cilvēks.

Svētdiena kļuvusi par asiņaināko dienu kopš Izraēla uzsāka operāciju Pīlārs. Svētdienas triecienu galvenais mērķis bija Hamas bruņotā spārna kaujinieku mājas.

Tādējādi kopš trešdienas, kad, reaģējot uz Izraēlas teritorijas apšaudi ar raķetēm, kuru palestīniešu kaujinieki veic no islāmistu grupējuma Hamas kontrolētās Gazas joslas, izraēlieši sāka masīvu anklāva gaisa bombardēšanu, upuru skaits palestīniešu vidū sasniedzis 98, bet ievainoto skaits pārsniedzis septiņus simtus.

Savukārt palestīniešu raķetes nogalinājušas trīs izraēliešus, bet vairāk nekā 50 izraēlieši guvuši ievainojumus.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns svētdien aicinājis abas puses nekavējoties pārtraukt uguni un pavēstījis, ka gatavojas doties uz Kairu, lai pats piedalītos sarunās par iespējamo pamieru.

Tikmēr Izraēla, turpinot Gazas joslas bombardēšanu, naktī uz pirmdienu apšaudījusi 80 mērķus, tostarp kaujiniekiem piederošās mājas, ieroču noliktavas un policijas iecirkņus.

Pirmdien triecieni atkal doti mediju centram, kurā bāzējusies arī Hamas raidsabiedrības Al Aqsa televīzija.

Kopš trešdienas izraēliešu uguns bijusi vērsta kopumā pret 1350 objektiem.

Izraēlas armija vēsta, ka svētdien valsts teritorijā nokritušas 105 no Gazas joslas izšautas raķetes, bet 41 raķeti izdevies pārtvert. Svētdien divi izraēlieši guvuši smagus ievainojumus, bet desmit - vieglākus.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien paziņoja, ka izraēlieši esot gatavi paplašināt pret palestīniešu kaujiniekiem vērsto operāciju.

Savukārt Ēģiptes prezidents Muhameds Mursi brīdinājis, ka gadījumā, ja tiks izvērsta arī sauszemes operācija, Izraēlai jārēķinās ar "nopietnām sekām".

Vienlaikus Kairā ieradušies gan izraēliešu, gan Hamas pārstāvji, tomēr, kā ziņo raidorganizācijas BBC korespondents, pagaidām nav ne mazāko norāžu uz to, kādi varētu būt iespējamās uguns pārtraukšanas nosacījumi.

Svētdien notika Arābu līgas ārkārtas sanāksme, kurā tika nolemts otrdien nosūtīt uz Gazas joslu ārlietu ministru delegāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits