Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Vardarbība Jeruzalemē un Rietumkrastā turpinās

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu piekritis palielināt novērošanas videokameru skaitu Al Aksas mošejas kompleksā, bet Jeruzalemē un Rietumkrastā tikmēr turpinās vardarbīgi incidenti.

Rietumkrastā svētdien divi palestīnieši sadūruši izraēlieti un aizbēguši no nozieguma vietas, savukārt kāda palestīniešu sieviete nošauta, mēģinot sadurt Izraēlas policistu, liecina Izraēlas policijas sniegtā informācija.

Tikmēr avoti palestīniešu policijā ziņoja, ka kāds ebreju kolonists sašāvis 20 gadus vecu palestīnieti, kurš lasījis olīvas. Tas noticis netālu no vietas, kur iepriekš tika sadurts izraēlietis.

Palestīnietis ir dzīvs, bet viņa stāvoklis ir smags, atklāja avoti policijā.

Pašreizējais vardarbības vilnis, kas skāris Izraēlu un palestīniešu teritorijas, sākās septembrī ar Izraēlas drošības spēku un palestīniešu protestētāju sadursmēm pie Al Aksas mošejas kompleksa, ko ebreji dēvē par Tempļa kalnu.

Šomēnes vardarbībā dzīvību zaudējuši astoņi izraēlieši un vismaz 53 palestīnieši un viens arābu izraēlietis. Šajos datos iekļauti arī uzbrucēji.

Al Aksas mošeja atrodas Jeruzalemes vecpilsētā, vietā, kuru ebreji dēvē par Tempļa kalnu, bet musulmaņi par Al Haram aš Šarīfu - Cēlo svētnīcu. Mošejas komplekss ir trešā nozīmīgākā musulmaņu svētvieta un visnozīmīgākā jūdaisma svētvieta, kur atradies Bībelē aprakstītais Jeruzalemes templis.

Ebrejiem ir atļauts to apmeklēt, taču nav atļauts tur lūgt, lai neizraisītu spriedzi, un Netanjahu atkārtoti izteicies, ka viņš nav iecerējis noteikumus mainīt, par ko bažījas palestīnieši.

Cerībā mazināt spriedzi, Netanjahu sestdien solīja, ka ebrejiem arī turpmāk nebūs atļauts Al Aksas mošejas kompleksā lūgties un piekrita videokameru uzstādīšanai, lai īstenotu novērošanu 24 stundas diennaktī.

Netanjahu uzsvēra, ka tas būs Izraēlas interesēs.

"Pirmkārt, lai atspēkotu apgalvojumus, ka Izraēla pārkāpj "status quo". Otrkārt, lai parādītu no kurienes patiesībā nāk provokācijas un savlaicīgi tās novērstu," paziņoja Netanjahu.

Pašreiz videokameras filmē tikai Aksas mošejas kompleksa apkārtni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits