Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Aizdevuma līgums

Aizdevuma līgums ir vienošanās, ko pirms kredīta izsniegšanas noslēdz aizdevējs un aizdevuma ņēmējs. Aizdevuma līgumiem pastāv dažādas formas, taču, ja kredīta izsniedzējs ir kredītiestāde, tad šim līgumam obligāti ir jābūt rakstiskā formā.

Ikvienam, kurš plāno saņemt aizdevumu internetā, pirms aizdevuma noformēšanas būtu rūpīgi jāiepazīstas ar aizdevuma līgumu un neskaidrību gadījumā jāvēršas ar jautājumiem pie aizdevēja vai jurista, kas būtu kompetents Jūs konsultēt konkrētajos jautājumos. Tieši neuzmanīga līguma lasīšana vai līguma parakstīšana to neizlasot, var radīt problēmas situācijā, kad radušās grūtības aizdevumu atmaksāt.

Latvijā visiem aizdevumu līgumiem jābūt sastādītiem likuma ietvaros, taču katrs aizdevējs tiem var pievienot dažādus savām vai savu klientu interesēm atbilstošus punktus, protams, nepārkāpjot likumu, līdz ar to, ja kāds no līguma punktiem, Jums kā aizņēmējam, šķiet neprecīzs vai negodīgs, Jums ir tiesības lūgt līguma izmaiņas pirms līguma parakstīšanas.

Kredīta ņēmējam ir tiesības atteikties no līgumsaistībām 14 dienu laikā pēc līguma noslēgšanas. Tiesības atteikties no noslēgtā līguma un atdot aizdevumu ātrāk, attiecas uz visa veida aizdevumiem, tai skaitā ātrajiem kredītiem. Atsakoties no aizdevuma jāraksta iesniegums aizdevējam, kā arī, 30 dienu laikā no iesnieguma nosūtīšanas, jāatmaksā aizdevums un aizdevuma procenti par tā faktisko izmantošanas laiku.

Punktam par aizņēmēja tiesībām atteikties no aizdevuma 14 dienu laikā no līguma noslēgšanas, būtu jābūt iekļautam ikvienā aizdevuma līgumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Efektīvi risinājumi metālapstrādei

Metālapstrāde ir nozare, kas aptver plašu darbību spektru. Sākot no griešanas, slīpēšanas un metināšanas līdz virsmas apstrādei un detaļu izgatavošanai. Lai nodrošinātu augstu darba efektivitāti un k...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti