Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ātro kredītu akcijas 2015. gadā

Ātro kredītu akcijas vairs nav tādas, kā agrāk, jo Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) jau pirms gada noteica, ka kredītņēmējus nedrīkst pievilināt ar akcijām, kas nav tieši saistītas ar pašiem kredītiem. Tas ir, vairs nedrīkst izsniegt biļetes uz koncertiem, bezmaksas picas, maksāt naudu par to, ka piesaisti kādu draugu, u.t.t. Tomēr tas nenozīmē, ka ātrajiem kredītiem vairs nav nekādu akciju – ir, taču tās vairs nav tik interesantas. Šajā rakstā īsi apskatīsim ātro kredītu akcijas, kas atrodamas 2015. gada sākumā.

Ātro kredītu akcijas

Pašlaik tirgū ir divu veidu ātro kredītu akcijas:

Pirmais aizdevums bez procentu maksas – liela daļa kredītdevēju vēl joprojām piedāvā pirmo aizdevumu paņemt bez procentiem. Tādējādi, ja aizdevumu atdodat laikā, varat atdot tieši tik, cik aizņēmāties. Kādā PTAC pētījumā gan minēts, ka vesela trešdaļa no šiem kredītņēmējiem neatmaksā kredītu laikā, tādēļ jābūt uzmanīgiem, jo, ja šis kredīts netiek atdots laikā, jāmaksā tikpat, cik paņemot parastu kredītu.

Samazināti kredīta procenti – svētku laikā un it sevišķi uzticīgiem klientiem kredītdevēji piedāvā saņemt aizdevumu ar samazinātiem kredītu procentiem. Lai gan tiem, kas nevēlas reģistrēties pie cita kredītdevēja, saņemt šādu aizdevumu varētu šķist labs darījums, domājams, ka tie, kas vēl nav iztērējuši "pirmo bezprocentu aizdevumu", varētu vairāk ietaupīt, reģistrējoties pie kāda jauna kredītdevēja. Atlaides parasti sākas ar 20% un beidzas ar 50% par kredīta komisijas maksu. Tāpat atlaides bieži piešķir regulāriem klientiem, kuri aizņemas noteiktas kredīta summas.

Ātro kredītu akcijas, kā redzams, nav vairs ne uz pusi tik interesantas kā agrāk. Lai gan kredītņēmēji vairs nevarēs iegūt dažādas jaukas lietas bez maksas – piemēram, tie ļaudis, kas dabūja bezmaksas picu, domājams, vēl joprojām atceras tās garšu –, skatoties no otras puses, vismaz vairs negribēs aizņemties, ja viņiem to nemaz neprasīsies. Tagad, kad ātro kredītu akcijas ir pagātnē, jāsaka, ka mūsu pasaule ir daudz garlaicīgāka bez tām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti