Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Vai Spa vadību ir jāmācās? Jā! Tas ir interesanti!

Kas var apvienot 12 cilvēkus no Kamerūnas, Taizemes, Dienvidkorejas, Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Ukrainas Igaunijas vasaras galvaspilsētā Pērnavā? Uz šejieni tūristi no Baltijas, Skandināvijas un Krievijas brauc baudīt veselīgu jūras gaisu un izcilas SPA procedūras. Taču šajā pilsētā atrodas arī Tartu Universitātes Pērnavas koledža, kas dibināta 1996.

gada 17. maijā un sagatavo tūrisma nozares speciālistus. Tartu Universitāte ir Igaunijas simbols, tā ierindota starp 400 pasaules labākajām universitātem (Times Higher Education World University Rankings 2011-2012). Šeit iespējams apgūt zināšanas viesmīlībā un kvalitātes vadībā, radošā un inovatīvā uzņēmējdarbībā, SPA procedūrās un iegūt Tartu Universitātes diplomu maģistra grāda programmā "Labsajūtas un SPA servisa dizains un vadība".

Absolvējot Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes farmācijas maģistra studiju programmu, radās jautājums, vai turpināt strādāt par farmaceiti aptiekā vai iegūt doktora grādu kādā ārzemju universitātē. Farmācija ir interesanta nozare, bet sirdij tuvāka ir SPA industrija, tāpēc ar SPA saistīto akadēmisko studiju meklējumi mani atveda uz Tartu Universitāti.

Studijas jau rit pilnā sparā, bet joprojām ir prieks par izvēlēto programmu, kas dod iespēju iegūt zināšanas vienā no straujāk augošajām nozarēm. Tā ir jauna, unikāla programma Eiropā, un studijas notiek angļu valodā. Pasniedzēji – augsti kvalificēti, pieredzējuši tūrisma un SPA jomas eksperti, kas pārstāv dažādas valstis, piemēram, Šveici, Skotiju, Ungāriju, Somiju. Vietējie pasniedzēji, kā Heli Tomana un Margus Komagi, lasa lekcijas par labsajūtas vēsturi, filosofiju un finanšu vadību. Šī programma aizrauj ne tikai ar interesantām lekcijām, bet arī ar mācību braucieniem pa Igauniju. Kopā ar lektoriem iespējams apmeklēt Pērnavas, Sāremā, Tallinas un Dienvidigaunijas viesnīcu SPA un ūdensparkus, lai labāk izprastu labsajūtas un SPA nozari un iepazītos ar SPA nodaļu menedžeriem, kuri labprāt dalās savā pieredzē. Mācību braucieni palīdz labāk izzināt šo jomu un dod daudz praktisko zināšanu.

Lekcijas ir tik aizraujošas, ka to laikā telpās valda pilnīgs klusums. Ļoti svarīgi ir izprast labsajūtas un SPA filosofiju, ko lekcijās skaidro profesore Heli Tomana. Pieredzējuša eksperta un Šveices/ASV lektora Džima Hollerana lekcijas par ilgtspējīgas attīstības principiem būs noderīgas ne tikai biznesā, bet arī ikdienas dzīvē. Savukārt lektors Stefans Telens no Austrijas uzsver jebkuras sīkākas nianses nozīmi, jo SPA apmeklētājs pamanīs visu, sākot no nepareizi plānotas ieejas un beidzot ar zirnekļa tīklu uz lampas. Vairākas radošas lekcijas ekonomikā notiek Vilandes Kultūras akadēmijā, un tiek dota iespēja saprast radošas ekonomikas svarīgumu SPA nozarē.

Programmas menedžere Kai Tomasberga palīdz atrisināt dažādus jautājumus un atbalsta studentu izvēli piedalīties ERASMUS un citās studentu apmaiņas programmās vai braukt praktizēties Spānijas, Grieķijas, Maltas, Somijas, Portugāles, Vācijas, Lielbritānijas, Kanādas un ASV vai Igaunijas SPA viesnīcās.

Lai iestātos Tartu Universitātes Pērnavas koledžas "Labsajūtas un SPA servisa dizains un vadība" programmā, jāiesniedz izglītības dokumentu oriģināli un tulkojumi angļu valodā, IELTS vai TOEFL akadēmiskās angļu valodas sertifikāts, kā arī motivācijas vēstule, kāpēc studijām izvēlēta tieši šī programma. Ir pieejamas arī budžeta vietas. Lai atvieglotu ārzemju studentu dzīvi Igaunijā, var pieteikties stipendijai, kas sedz lielāko izdevumu daļu.

Vasarā Pērnavu var salīdzināt ar Jūrmalu, kad tās iedzīvotāju skaits trīskāršojas un dzīve kļūst ļoti aktīva. Netrūkst arī aizraujošu studentu pasākumu – tās ir jaunpienācēju iesvētības, Ziemassvētku masku balle, neprātīgs trīs dienu ziemas piedzīvojums ar ūdens volejbolu, basketbolu, ziemas pludmales futbolu, pokeru u.c.

Studijas Pērnavā sniedz unikālu iespēju iepazīt Igaunijas studentus, viņu kultūru un pilnveidot igauņu valodas zināšanas, dzīvojot kopā komfortablās kopmītnēs. Šī ir vieta, kur studenti gūst labsajūtu, studējot, nodarbojoties ar sportu, apmeklējot ūdenscentru, pastaigājoties skaistos parkos un elpojot svaigu jūras gaisu.


Marina Šihancova

Tartu Universitātes Pērnavas Koledžas

Labsajūtas un Spa servisa dizains un vadības

Maģistra grāda studiju programmas

1. kursa studente


Vairāk informācijas var atrast: http://www.ut.ee/masters  

Ja Jums ir kādi jautājumi par studiju iespējām Tartu Universitātē, nekautrējieties sazināties ar mums: www.ut.ee/ask


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Noderīgi ieteikumi dārza mājas maksimālai efektivitātei

Mazas dārza mājiņas ir kļuvušas populāras dažādu iemeslu dēļ. Pirmkārt, tās piedāvā kompaktu un efektīvu telpas izmantošanu, kas ir ideāli piemērota maziem dārziem vai pagalmiem. Šādas struktūras bi...

Kreditēšanas vēsture - No bartera līdz bankām

Kredīta jēdzienam ir bijusi būtiska nozīme tautsaimniecības attīstībā visā cilvēces vēsturē. Lai gan mūsdienās pieteikties ātrajam kredītam internetā var pavisam vienkārši, vien nospiežot pāris pog...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti