Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar Karija metienu un Ērvinga driblu

Nokļuvusi basketbolā, pateicoties klases biedrenei, saspēles vadītāja Šarlote Skrebele (13) pašlaik ir viena no talantīgākajām Latvijas jaunajām spēlētājām un nākotnē cer spēlēt ne tikai valsts izlasē, bet arī Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA). Lai to paveiktu, viņa trenējas katru dienu, turklāt nesen ar mērķi uzlabot fizisko sagatavotību sākusi nodarboties arī ar vieglatlētiku. Vairāk stāsta pati jaunā sportiste!

"Uz basketbolu mani pirmajā klasē uzaicināja klases biedrene. Šis sporta veids man strauji iepatikās, turklāt arī diezgan labi sanāca. Patīk basketbolā valdošās emocijas, komandas sajūta, cīņasspars, iespēja pārvarēt bailes. Esmu nodarbojusies arī ar dejām, esmu peldējusi un pašlaik paralēli trenējos vieglatlētikā – to sāku darīt nesen, lai uzlabotu fizisko kondīciju. 

Pagājušajā sezonā, pateicoties pēdējo sekunžu metienam, kopā ar gadu vecākām meitenēm izcīnījām trešo vietu Latvijas Jaunatnes basketbola līgā un es tiku iekļauta sezonas simboliskajā izlasē. Savukārt savā vecuma grupā uzvarējām, un saņēmu vērtīgākās spēlētājas balvu. Mans tuvākais sapnis ir iekļūt Latvijas izlasē. Tālāks mērķis jau ir tikt pieaugušo valstsvienībā, bet milzīgais sapnis – sasniegt sieviešu NBA. Noteikti arī vēlētos studēt ASV.

Manas stiprās puses ir metienu precizitāte, spēja uzņemties atbildību, vadīt komandu, dribla tehnika un ātrums. Savukārt visgrūtāk ir iemācīties visas kombinācijas, lai spētu vadīt saspēli. Spēlēju vairākās vecuma grupās, tāpēc pie katra trenera nepieciešams pielāgoties un jāzina viss, ko viņi prasa. Tāpat man problēmas sagādā spēle aizsardzībā, jo esmu diezgan smalka un pret lielākām meitenēm ir grūti spēlēt, tomēr strādāju pie fiziskās formas uzlabošanas.

Trenējos katru dienu. Treniņus ar skolu apvienot nav problēmu, bet dažreiz tādas rodas, ja skolas laikā ir spēles – tad stundas nākas kavēt. Ja man jāizvēlas, es vēlētos līdzināties Stefenam Karijam viņa metiena dēļ un Kairijam Ērvingam dribla tehnikas dēļ, tomēr kopumā neviens basketbolists nav tāds, kuram īpaši sekotu līdzi.

Apmeklēju Latvijas izlases spēli pilnā Arēnā Rīga, un tas bija tiešām lieliski. Mūsu izlasēm vienmēr sekoju līdzi, ceru, ka vīrieši kvalificēsies Pasaules kausam. 

Brīvajā laikā man ļoti patīk zīmēt, darīt radošas lietas, nodarboties ar peldēšanu, vieglatlētiku, kā arī pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem.

Vasarās Getiņā spēlēju 3x3 basketbolu un arī tur man ir ļoti labi gājis, abas reizes uzvarēju superfinālā. 3x3 basketbols arī ir basketbols – nedaudz citādāks, bet ļoti foršs sporta veids."

Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze novembra numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zinātāji zina vislabāk

Latvijas spožākajiem prātiem sportā reizi divās nedēļās ir svētku diena, jo notiek Sporta viktorīnas spēle, kurā viņiem tiek dota iespēja pārbaudīt savas spējas un uzzināt ko jaunu. Šī gada 2. februār...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā