Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lokanības karaliene

Vingrošana lielākajai daļai cilvēku asociējas ar apbrīnojamu sportistu lokanību, ko paši skatītāji nekad nebūs spējīgi paveikt. Jaunā un talantīgā mākslas vingrotāja Nikola Gavare jau 13 gadu vecumā iekļuvusi Latvijas junioru izlasē un pauž - ja treniņi sākti agri, tas viss padodas ļoti viegli. Turklāt sporta veids palīdz saglabāt lielisku sportisko formu.

"Skolas laikā aizvadu sešus treniņus nedēļā, bet vasarā piecus. Skola un mākslas vingrošana ir visa mana dzīve, sports reizē ir arī mans vienīgais hobijs.

Ja sāc trenēties no agras bērnības, lokanību uztrenēt nav grūti. Kad kāds cilvēks man prasa parādīt, cik esmu lokana, parasti uztaisu tiltiņu atmuguriski. To iemācījos ļoti agrā vecumā.

Mīļākā vingrošanas disciplīna man ir aplis, jo vienkārši tā pašlaik vislabāk izdodas.

Man ļoti patīk, ka, nodarbojoties ar sportu, nepieciešams ievērot režīmu, turklāt tiek attīstīts viss ķermenis. Lai kļūtu par labu vingrotāju, vajadzīga lokanība, jābūt spēcīgām pēdām un labai tehnikai.

Mans līdz šim lielākais panākums ir iekļūšana Latvijas junioru izlasē. Vēlos aizbraukt uz Eiropas čempionātu, kas ir tuvākais mērķis. Sapņoju arī par lielākiem mērķiem, bet tos sasniegt būs nedaudz grūtāk. Ticu, ka Latvijā var izaugt labas mākslas vingrotājas.

Uz pirmo treniņu mamma mani aizveda četru gadu vecumā un man uzreiz iepatikās. Mākslas vingrošana ir vienīgais sporta veids, ar ko esmu nodarbojusies, tas palīdz sevi uzturēt lieliskā sportiskā formā."

Visu stāstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze septembra numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zinātāji zina vislabāk

Latvijas spožākajiem prātiem sportā reizi divās nedēļās ir svētku diena, jo notiek Sporta viktorīnas spēle, kurā viņiem tiek dota iespēja pārbaudīt savas spējas un uzzināt ko jaunu. Šī gada 2. februār...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā