Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas grandu fināls

Šogad Latvijas futbolā izteiktu pārākumu demonstrē abi spēcīgākie galvaspilsētas klubi Riga FC un RFS, tāpēc nav brīnums, ka tieši šīs vienības 25. oktobrī savā starpā spēkosies Atbildīgas spēles Latvijas kausa finālā, kas risināsies vietējo futbola līdzjutēju iecienītākajā spēļu norises vietā Skonto stadionā.

Pēc piecu gadu pārtraukuma. Latvijas kausa izcīņā kopš 1937. gada pie prestižās trofejas tikušas 32 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības. Pērn pirmoreiz savā vēsturē turnīrā uzvarēja 1969. gadā dibinātā Auda, kas šosezon nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru. Riga FC līdz šim vienīgo reizi Latvijas kausu ieguvusi 2018. gadā, bet RFS to paveica 2019. un 2021. gadā. Šī abām komandām būs ceturtā dalības reize kausa finālā, ambiciozajai Riga FC vienībai prestižajā mačā atgriežoties pēc piecu sezonu pārtraukuma.

Citiem neatstāj izredzes. Abi Rīgas grandi šobrīd ir pārliecinoši naudīgākās komandas Latvijas futbolā. Pēc portāla TransferMarkt datiem Riga FC spēlētāju kopējā vērtība ir 12,35 miljoni, bet RFS – 7,35 miljoni. Tas šosezon īpaši izpaužas arī Optibet Virslīgas kopvērtējumā, kur tikai tās abas turpina cīņu par čempionu titulu, tuvākos konkurentus atstājot vairāk nekā 20 punktu attālumā.

Horvātu burvis. Riga FC komandas galvenais treneris Tomislavs Stipičs var tikt pie rezultāta, ko treneriem nemaz tik bieži negadās sasniegt, – divos gados līdz titulam aizvest divas dažādas komandas. Pērn viņš Latvijas kausa izcīņā triumfēja ar Audu, bet šosezon tieši viņa vadītā Riga FC ceturtdaļfinālā apturēja Ķekavas klubu.

Fināls VAR. Ar šo sezonu Latvijas futbolā ir ienākusi video tiesneša asistenta jeb VAR sistēma, un tā tiks pirmoreiz izmantota arī Latvijas kausa izcīņas finālā. Latvijas čempionātā šosezon VAR sistēma katrā kārtā tiek izmantota vienā spēlē, un tieši tās iespaidā tika atcelts vārtu guvums iepriekšējā Rīgas derbijā. Optibet Virslīgā šosezon visi četri mači starp Riga FC un RFS komandām noslēdzās neizšķirti.

Eirokausus sadalīs Virslīgā. Latvijas kausa ieguvēji garantē vietu nākamās sezonas Eirokausos. Tā kā jau tagad ir skaidrs, ka abas finālistes spēlēs Eirokausos, pateicoties rezultātiem Optibet Virslīgā, pie ceļazīmes uz starptautiskajiem mačiem tiks arī ceturtā labākā Latvijas čempionāta komanda. Par 3.–5. vietu tur šobrīd notiek sīva cīņa – Valmieras, Liepājas un Audas savstarpējā konkurencē viens paliks liekais.

Spēlē atbildīgi. Sagaidot Latvijas kausa finālu, 19. oktobrī jau trešo gadu notiks Latvijas Futbola federācijas (LFF) un interaktīvo azartspēļu operatora William Hill Latvia rīkota starptautiska konference Par godīgu un atbildīgu spēli, kurā tiks diskutēts par riskiem, kas saistīti ar pārmērīgu aizraušanos ar azartspēlēm, un jautājumiem, kas skar godīgas spēles principu aizsargāšanu sportā. William Hill Latvia un LFF sadarbības forma ir unikāls pasaules precedents, kad azartspēļu nozare kopā ar sporta nozari iestājas par problemātikas aktualizēšanu un risināšanu kopīgiem spēkiem, par galveno mērķi izvirzot informētību un atbildību.

ATBILDĪGAS SPĒLES LATVIJAS KAUSS FUTBOLĀ

Fināls

25. oktobris, Skonto stadions

Riga FC – RFS

Spēle tiešraidē vērojama LTV7 kanālā

Biļetes pieejamas lff.lv/biletes

Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze oktobra numurā! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt mūsu jaunajā mājaslapā ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā