Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jēkabpils basketbolisti ar pirmo mēģinājumu LBL pusfinālu vēl nesasniedz

Jūrmala/Fēnikss komanda trešdien pārspēja Jēkapbils vienību trešajā Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla spēlē, tādejādi saviem pretiniekiem vēl neļaujot sasniegt pusfinālu.

Jūrmalnieki savā laukumā bija pārāki ar 74:70 (21:14, 11:22, 14:13, 13:10, 15:11), sērijā līdz trim panākumiem rezultātā pietuvojoties ar 1-2.

Pirmās ceturtdaļas pirmo pusi aktīvāk aizvadīja mājinieki, kuriem izdevās iekrāt desmit punktu pārsvaru (12:2). Tad aktivizējās Jēkabpils basketbolisti, kuriem minūti pirms ceturkšņa beigām izdevās pietuvoties līdz divu punktu atstatumam (14:16).

Otro spēles nogriezni jau veiksmīgāk aizvadīja viesi, kuri guva deviņus bezatbildes punktus un izvirzījās vadībā ar 25:21. Turpmākā cīņa ceturtdaļā aizritēja punkts punktā un arī noslēdzot pirmo puslaiku jēkabpiliešiem četru punktu pārsvars (36:32).

Kad līdz trešās trešdaļas beigām bija palikušas mazāk kā divas minūtes, mājiniekiem atkal izdevās pārņemt vadību ar rezultātu 46:45. Ceturtā spēles ceturtdaļa aizritēja sīvā cīņā un 32 sekundes pirms pamatlaika beigām spēles tablo vēstīja neizšķirtu 59:59.

Lai gan mājiniekiem bija iespēja izraut uzvaru pamatlaikā, tomēr pēdējās trīs sekundēs nebija precīzs neviens no trim jūrmalnieku divpunktu metieniem, līdz ar to vienībām bija jāaizvada piecu minūšu pagarinājums.

Lai gan Jēkabpils basketbolisti papildlaiku iesāka sekmīgāk, tomēr divas minūtes pirms tā beigām mājinieki panāca neizšķirtu 66:66. Veiksmīgāki papildlaika galotnē izrādījās Jūrmala/Fēnikss basketbolisti, kuri svinēja uzvaru ar 74:70.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās bija Mārtiņš Laksa, kuram 18 punkti. Tikmēr zaudētājiem ar 28 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Maikls Bērvels.

Kā zināms, šīs sērijas pirmajā mačā tika piedzīvots ļoti dramatiskas beigas - pēdējās sekundēs komandas guva trīs grozus, uzvaru līdz ar beigu signālu ar 70:69 izraujot viesiem Jēkabpilij. Savukārt otrajā mačā Jēkabpils savā laukumā bija pārāki ar 83:79.

Pusfinālā šīs sērijas uzvarētāji tiksies ar pašreizējiem čempioniem Ventspils basketbolistiem.

Jau vēstīts, ka otrdien vietu LBL pusfinālā sev nodrošināja Liepāja/Triobet, kas pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja Barons/LDz basketbolistus.

Liepāja/Triobet pusfinālā spēkosies ar valsts vicečempioniem VEF Rīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi