Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Knicks prezidents Džeksons: Pastāv risks, ka Porziņģis ir pārāk garš NBA

Pastāv risks, ka latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir pārāk garš Nacionālajai basketbola asociācijai (NBA), tāpēc viņš varētu būt "izstīdzējis un lempīgs", izteicies Ņujorkas Knicks kluba prezidents leģendārais Fils Džeksons.

"Kā Šons Bredlijs, kurš tomēr bija diezgan labs spēlētājs, K.P. (Porziņģis) varētu gandrīz būt pārāk garš," Džeksons izteicies izdevumam ESPN. "Viņa spēks varētu nekad nebūt pietiekami labs. Viņš varētu nebūt spējīgs tikt galvenajā aizsardzības pozīcijā, cīnoties ar masīvajiem spēlētājiem."

Kā zināms, šī gada NBA jauno spēlētāju izvēles draftā tieši Džeksons spēlēja nozīmīgu lomu, lai Porziņģi ar ceturto numuru izvēlētos Knicks vienība.

Knicks prezidenta pieminētais Bredlijs 1993.gadā NBA draftā tika izvēlēts ar otro numuru, tomēr 12 sezonās vidēji guva tikai astoņus punktus

Džeksons sagaida, ka 216 cm garais Porziņģis līdz sezonas sākumam iegūs 10 mārciņas (4,5 kilogramus) muskuļu masas. Tomēr Džeksons atzina, ka Porziņģim ir viņa augumam "apbrīnojams atlētisms".

"Viņš var gūt grozu, tomēr viņa dabiskā īpašība ir būt komandas spēlētājam," paudis titulētais Džeksons. "Aizsardzībā viņš var bloķēt metienus no aizmugures un ir pietiekami ātrs, lai paliktu priekšā aizsargiem "screen roll" situācijās."

"Būtu lieliski, ja K.P. sezonas sākumā iegūtu 20 minūtes spēles laika. Tāpat jātiek skaidrībā, vai viņš ērtāk jutīsies kā spēka uzbrucējs vai centrs," pauda Džeksons.

Knicks vienība līgas finālā iepriekšējo reizi spēlējusi 1999.gadā, bet savus vienīgos titulus guvusi 1970. un 1973.gadā. Savukārt izslēgšanas turnīrā Knicks komanda nav spēlējusi iepriekšējās divas sezonas, turklāt nesen aizvadītajā sezonā 82 spēlēs tika vien pie 17 uzvarām.

Porziņģis kļuvis par visu laiku visaugstāk izvēlēto Latvijas basketbolistu NBA draftā. Šis gods iepriekš piederēja Andrim Biedriņam, kuru 2004.gadā ar 11.numuru izvēlējās Goldensteitas Warriors.

Iepriekšējo sezonu Porziņģis aizvadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) klubā Sevilla, kur vietējā čempionātā aizvadīja 34 spēles, vidēji cīņā laukumā pavadot 22 minūtes, kuru laikā caurmērā guva 10,7 punktus un savāca 4,8 bumbas zem groziem.

Tāpat Porziņģis aprīlī tika nosaukts par Eiropas kausa turnīra labāko jauno spēlētāju. Šajās sacensībās latviešu basketbolists vidēji mačā guva 11,6 punktus un savāca 4,1 bumbu zem groziem.

Pirms Porziņģa Latvijas vēsturē NBA draftēti bija trīs spēlētāji. No viņiem visaugstāk tika izraudzīts Biedriņš, kuru 2004.gada draftā ar kopējo 11.numuru izvēlējās Warriors. Tāpat 2011.gadā ar 42.numuru Dāvi Bertānu izraudzīja Indiānas Pacers komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio Spurs. Savukārt Jānis Timma Memfisas Grizzlies kluba aizgādībā nonāca 2013.gadā, kad tas latvieti izvēlējās ar kopējo 60.numuru.

Tikmēr spēlējuši pasaules spēcīgākajā basketbola līgā ir tikai divi Latvijas basketbolisti. Biedriņš savas karjeras laikā ir pārstāvējis divas komandas - Warriors un Jūtas Jazz. Kopā viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guvis 6,3 punktus un izcīnījis 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un izcīnot 11,2 atlēkušās bumbas.

Biedriņš kļuva par otro NBA spēlējušo latvieti aiz Gundara Vētras, kurš to paveica pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā, aizvadot 13 spēles Minesotas Timberwolves komandā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi