Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīga 3x3 basketbolisti olimpiskajā sastāvā triumfē Pasaules tūres posmā

Latvijas 3x3 basketbola komanda Rīga ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu ierindā sestdien Pasaules tūres Abū Dabī posmā izcīnīja pirmo Masters titulu šosezon, un par turnīra rezultatīvāko spēlētāju tika atzīts Lasmanis.

Latvijas komanda finālā ar rezultātu 21:18 uzvarēja Serbijas "Ub" vienību.

Rezultātu atklāja Serbijas komanda un spēja panākt divu punktu pārsvaru (3:1). Komandas spēlēja līdzīgi, neļaujot otrai izvirzīties lielākā vadībā. Latvijas komanda pirmo reizi izvirzījās vadībā pēc precīza Mieža tālmetiena, kas ļāva panākt 10:9. Arī Čavars realizēja tālmetienu, panākot 18:16, taču pretinieku komanda ātri samazināja starpību līdz vienam punktam.

Izšķirošos punktus guva Čavars, realizējot metienu zem groza un pievienojot arī vienu precīzu soda metienu (20:18), bet uzvaras punktu, tāpat kā pusfināla mačā, guva Miezis, noslēdzot maču ar rezultātu 21:18.

 

Latvijas komandā labākais ar sešiem gūtajiem punktiem bija Krūmiņš, kamēr pa pieciem punktiem guva pārējie komandas spēlētāji - Lasmanis, Čavars un Miezis.

Serbijas vienībā Dejans Majstorovičs un Strahinja Stojačičs katrs guva sešus punktus.

Piektdien grupā "Rīga" ar 21:16 pārspēja Mongolijas komandu "Ulaanbaatar" un ar 20:19 - "Jeddah" no Saūda Arābijas, kas ļāva ieņemt pirmo vietu apakšgrupā.

Sestdien "Rīga" ceturtdaļfinālā ar 16:12 uzvarēja Nīderlandes komandu "Amsterdam", bet pusfinālā ar 21:12 pārspēja Beļģijas komandu "Antwerp".

Iepriekšējā nedēļā "Quest" līmeņa turnīrā Permā komandas sastāvā pēc traumas izārstēšanas atgriezās Edgars Krūmiņš. Viņš spēlēja kopā ar Agni Čavaru, Kārli Lasmani un komandas piekto dalībnieku Artūru Strēlnieku.

Latvijas komanda visos piecos iepriekšējos šīs sezonas Pasaules tūres turnīros iekļuvusi labāko astoņniekā, vislabāko rezultātu sasniedzot Debrecenā, kur tika izcīnīta otrā vieta.

Novembrī notiks Pasaules tūres turnīrs Mehiko, bet decembra vidū Džidā būs finālposms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi