Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Timberwolves NBA draftā ar pirmo numuru izvēlas Edvardsu

Minesotas "Timberwolves" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju izvēles ceremonijā jeb draftā trešdien ar pirmo numuru izraudzījās aizsargu Entoniju Edvardsu.

Šī gada draftā nebija izteikta pirmā numura kandidāta, bet kā trīs galvenie favorīti tika minēti Edvardss, centra spēlētājs Džeimss Vaizmens un aizsargs Lamelo Bols.

"Timberwolves" izvēle bija par labu 19 gadus vecajam Edvardsam, kurš, pārstāvot Džordžijas Universitātes komandu, aizvadīja debijas sezonu Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA). Viņš 32 mačos izcēlās vidēji ar 19,1 punktu, 2,8 rezultatīvām piespēlēm un 5,2 atlēkušajām bumbām.

Tikmēr viņa vienaudzis Vaizmens nonāca Goldensteitas "Warriors" komandā, bet NCAA karjera viņam bija pavisam īsa. Centra spēlētājs ar trenera finansiālu palīdzību nonāca Memfisas Universitātē, kas ir pretēji noteikumiem, tāpēc viņš lielu daļu sezonas pavadīja tiesājoties un izciešot 12 spēļu diskvalifikāciju. Basketbolists decembrī nolēma neturpināt NCAA karjeru, kuras laikā piedalījās trīs mačos, caurmērā gūstot 19,7 punktus, izcīnot 10,3 atlēkušās bumbas un bloķējot 3,0 metienus.

Savukārt 19 gadus vecais Bols nonāca Šarlotas "Hornets" paspārnē, bet iepriekšējā sezonā viņš spēlēja Austrālijas Nacionālajā basketbola līgā, Illevarras vienības "The Hawks" sastāvā 12 mačos vidēji gūstot 17,0 punktus, izcīnot 7,4 atlēkušās bumbas un veicot 6,8 rezultatīvas piespēles. Bols profesionāļa gaitas uzsāka 2018.gadā Lietuvas klubā "Prienai.

No Eiropas basketbolistiem visaugstāk, ar septīto numuru, tika izvēlēts franču aizsargs Kilians Heiss, kuru izraudzījās Detroitas "Pistons". Viņš iepriekšējo sezonu pavadīja Vācijas komandā Ulmas "Ratiopharm".

Par Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētās Vašingtonas "Wizards" basketbolistu kļuva Deni Avdija, kurš tika izvēlēts ar devīto numuru. Avdija, kurš tagad ir draftā visaugstāk izraudzītais Izraēlas basketbolists, līdzšinējo karjeru pavadīja Telavivas "Maccabi" komandā. 

Kristapa Porziņga pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" pirmajā kārtā bija 18.izvēle, komandas paspārnē nonākot austrāliešu aizsargam Džošam Grīnam. 

Jau ziņots, ka no Latvijas basketbolistiem draftam bija pieteicies Artūrs Kurucs, taču viņš izmantoja iespēju atsaukt savu dalību draftā. Kuruca vienaudzis Artūrs Žagars jau pavasarī nolēma nepiedalīties šī gada draftā.

Iepriekš NBA drafts bija plānots 25.jūnijā, taču korekcijas ieviesa Covid-19 radītā pandēmijā.

Pērn ar pirmo numuru tika izraudzīts Zaions Viljamsons, kurš nonāca Ņūorleānas "Pelicans" paspārnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi