Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

TTT Rīga ar lielisku tālmetienu precizitāti viesos uzvar slaveno Pireju Olympiakos

Latvijas čempiones basketbolā dāmām TTT Rīga trešdien lieliski uzbruka no tālmetienu līnijas un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa spēlē ar rezultātu 78:72 (17:18, 21:21, 23:18, 17:15) izbraukumā pieveica slaveno Grieķijas klubu Pireju Olympiakos, sacensību pirmo apli noslēdzot bez zaudējumiem.

Aizvadītajā mačā TTT Rīga komanda realizēja 11 no 23 tālmetieniem, turklāt Ieva Krastiņa trāpīja sešus no deviņiem mēģinājumiem.

Tieši Krastiņa ar 22 punktiem bija rezultatīvākā spēlētāja mačā, turklāt viņa pievienoja arī deviņas rezultatīvas piespēles, bet ar 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Gunta Baško-Melnbārde.

Tikmēr Pireju komandai ar 21 punktu palīdzēja amerikāniete Ivonna Andersone.

Kaut TTT Rīga pirmos punktus iemeta vien pēc trim ar pusi spēlētām minūtēm, Elijai Malotai realizējot tālmetienu, sestajā minūtē Ievas Krastiņas trejacis jau deva viešņām vadību ar 10:8. Turpinājumā tālmetienus trāpīja arī Malota un Šeja Pedija, tomēr pēc pirmās ceturtdaļas Latvijas komanda bija iedzinējos ar 17:18, realizējot četrus no sešiem izpildītajiem trīspunktu raidījumiem.

Otrās ceturtdaļas sākumā vēl viens Krastiņas tālmetiens atkal izvirzīja vadībā TTT Rīga, vēlāk Andas Eibeles trejacis panāca arī 23:24, tomēr nākamos četrus punktus ar soda metieniem guva mājinieces, kas Latvijas komandai deva piecu punktu deficītu. Tas arī bija tikai īslaicīgi un nākamos septiņus punktus jau iemeta TTT Rīga, duelim līdzīgi turpinoties līdz puslaika beigām. Pēc 20 spēlētām minūtēm Latvijas komanda zaudēja ar 38:39 un bija trāpījusi septiņus no 14 tālmetieniem, kamēr grieķietēm garām bija lidojuši visi četri izpildītie trīspunktu raidījumi.

Spēles otro daļu veiksmīgāk sāka viešņas un septītajā minūtē TTT Rīga jau izvirzījās priekšā ar 59:48, turklāt šajā laikā Krastiņa bija trāpījusi vēl trīs tālmetienus. Tomēr trešās ceturtdaļas pēdējā sekundē pirmo tālmetienu mačā iemeta arī Olympiakos vienība un Latvijas komandas pārsvars bija samazināts līdz 61:57.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā kārtējais Krastiņas tālmetiens panāca 66:59, tomēr tālāk pretinieces Latvijas klubu nepalaida un vēl pusminūti pirms pamatlaika beigām pietuvojās līdz 72:74, tomēr atlikušajā laikā rīdzinieces precīzi realizēja soda metienus un arī noturēja aizsardzību, priecājoties par trešo panākumu turnīrā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šī turnīra pirmajā spēlē TTT Rīga savu skatītāju priekšā ar 78:52 apspēlēja Turcijas klubu Stambulas Bešiktaš, bet pirms nedēļas izbraukumā ar 79:73 uzvarēja arī Polijas komandu Gožovas InvestInTheWest AJP.

Tikmēr Olympiakos pirmajā cīņā savā laukumā ar 69:50 uzvarēja InvestInTheWest AJP, bet pēc tam izbraukumā ar 70:53 apspēlēja arī Bešiktaš.

Līdz ar trešdien savstarpējā mačā tiekas abas A apakšgrupas līderes un tagad Latvijas čempionvienība izvirzījusies vienvadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi