Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

TTT Rīga Eirokausa apakšgrupas noslēdzošajā mačā ar 59 punktu starpību sagrauj Babkinas pārstāvēto Canik

Latvijas spēcīgākais sieviešu basketbola klubs TTT Rīga ceturtdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā ar 94:35 (34:9, 20:12, 18:5, 22:9) pamatīgi sagrāva Elīnas Babkinas pārstāvēto Turcijas komandu Samsunas Canik.

"TTT Rīga" sastāvā 20 punktus šajā mačā iemeta Ieva Krastiņa, bet 16 punkti un astoņas bumbas zem groziem pieredzējušajai Guntai Baško-Melnbārdei. Savukārt 15 punktus iemeta amerikāniete Aiša Sazerlenda, kura izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr Babkina, kura otrajā puslaikā nemaz neizgāja laukumā, septiņu minūšu un 46 sekunžu laikā guva divus punktus. Latvijas basketboliste iemeta vienu no četriem divpunktniekiem, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja vienu piezīmi.

Spēles pašas pirmās minūtes vēl aizritēja līdzvērtīgā cīņā, "Canik" vienībai izvirzoties vadībā ar 4:3, taču pēc tam "TTT Rīga" pārņēma kontroli un veica pamatīgu atrāvienu, kas pirmo ceturksni ļāva noslēgt jau ar 25 punktu pārsvaru - 34:9. Arī pirmā puslaika turpinājumā rīdzinieces turpināja audzēt savu pārsvaru, kas pārsniedza jau 40 punktus, bet atpūtā viešņas devās ar 33 punktu pārsvaru (54:21).

Otrajā puslaikā cīņas raksturs nemainījās, jo "TTT Rīga" turpināja palielināt savu pārsvaru un izcīnīja panākumu ar iespaidīgu 59 punktu starpību.

"TTT Rīga" jau iepriekšējā kārtā nodrošināja vietu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb 1/16 finālā.

Šīs vienības savā starpā tikās pirmajā aplī, kad Rīgā graujošu uzvaru 98:62 izcīnīja "TTT Rīga" basketbolistes.

Rīdzinieces Eirokausa pirmajā mačā ar 66:77 izbraukumā piekāpās spēcīgajai Turcijas komandai Stambulas "Galatasaray", ko pārstāv latviete Kristīne Vītola, bet pēc tam ar 78:59 tika tika pieveiktas Novosibirskas "Dinamo" basketbolistes. Savukārt pirmā apļa noslēgumā savu skatītāju priekšā ar 98:62 tika sagrauta "Canik" vienība. Grupu turnīra otro apli rīdzinieces uzsāka, savu skatītāju priekšā ar 60:83 piekāpjoties "Galatasaray", bet pirms nedēļas ar 65:56 tika uzveikta "Dinamo" komanda.

Savukārt "Canik" komanda apakšgrupu turnīrā sešās spēlēs tika pie vienas uzvaras, bet iepriekšējā kārtā ar 66:87 tika piedzīvots zaudējums Vītolai un "Galatasaray" komandai.

LETA jau vēstīja, ka šīs apakšgrupas spēlē trešdien Kristīne Vītola trešdien guva 21 punktu un savāca desmit atlēkušās bumbas, bet viņas pārstāvētā Stambulas komanda "Galatasaray" ar rezultātu 75:52 pārspēja "Dinamo".

C apakšgrupā ar sešām uzvarām sešās spēlēs uzvarēja "Galatasaray", kam ar četrām uzvarām sekoja "TTT Rīga", kas iepriekšējā kārtā nodrošināja sev otro vietu grupā un ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru. Savukārt pa uzvarai iekrāja "Canik" un "Dinamo".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi