Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

TTT Rīga pagarina līgumu ar Latvijas valstsvienības basketbolisti Krastiņu

Latvijas spēcīgākā komanda dāmu basketbolā pagarinājusi līgumu ar Latvijas valstsvienības uzbrūkošo aizsardzi Ievu Krastiņu, vēsta klubs.

Krastiņa TTT Rīga komandu pārstāvēs ceturto sezonu pēc kārtas.

Aizvadītajā sezonā Krastiņa astoņās FIBA Eirokausa spēlēs vidēji 32 minūtēs guva 10,0 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas, veica 3,1 rezultatīvu piespēli un pārķēra 2,6 bumbas. Savukārt Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgā viņai 11 spēlēs vidēji 26 minūtes, 9,4 punkti un 3,4 atlēkušās bumbas, bet Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā 23 mačos vidēji 25 minūtes, 10,0 punkti, 3,6 piespēles un 2,6 pārķertas bumbas.

"Izvēlējos pieturēties pie pārbaudītām vērtībām un spēlēt Latvijā. Papildu motivācija bija valstsvienības treneris, ar kuru ir bijuši veiksmīgi turnīri jaunatnes līmenī. Ceru uz jauniem sasniegumiem un izaicinājumiem arī augstākajā līmenī. Prieks, ka izdevies saglabāt komandas kodolu," klubs citē Krastiņu, kura aizvadītajā sezonā bija komandas kapteine.

"Gandarījums, ka izdevās noslēgt jaunu vienošanos ar Ievu. Kopā esam strādājuši U-16, U-18, U-20 izlasēs un pēdējā Eiropas čempionātā sievietēm. Mūsu kopīgā sadarbība izlašu līmenī nesusi labus rezultātus. Es ticu Ievas spējām un ceru, ka mums izdosies sasniegt kopīgos mērķus arī klubā," atzīmēja TTT Rīga un Latvijas valstsvienības galvenais treneris Mārtiņs Zībarts.

Krastiņa jūnijā palīdzēja Latvijas valstsvienībai pirmo reizi kvalificēties Pasaules kausa izcīņai. Aizsardze Latvijas izlasē aizvadījusi 67 spēles un guvusi 405 punktus.

Cēsniece ir četrkārtēja Latvijas čempione un trīskārtēja Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas čempione, aizpērn tiekot atzīta par turnīra vērtīgāko spēlētāju. 2014.gadā viņa kļuva par Lietuvas čempioni un tika atzīta par vērtīgāko spēlētāju Viļņas Kibirkštis komandas sastāvā.

Krastiņa Latvijas izlasi pārstāvējusi divos Eiropas čempionātos. Savukārt U-20 valstsvienības sastāvā viņa 2009. un 2010.gadā izcīnīja bronzas medaļas.

Kā vēstīts, TTT Rīga krāsas arī nākamajā sezonā pārstāvēs pieredzējusī basketboliste Gunta Baško-Melnbārde.

TTT Rīga nacionālajā čempionātā 26 sezonās izcīnījusi 16 čempionu titulus, kā arī četras reizes triumfējusi Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā.

Nākamajā sezonā TTT Rīga spēlēs arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausā, apakšgrupā spēkojoties ar Turcijas komandu Stambulas Bešiktaš, Grieķijas vienību Pireju Olympiacos un Polijas klubu Gožovas AZS-PWSZ.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi