Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

TTT Rīga papildina sastāvu ar divām amerikāņu basketbolistēm

Basketbola klubs TTT Rīga līdz sezonas beigām ir noslēdzis līgumus ar 2011. gada NCAA čempioni, saspēles vadītāju Sidniju Kārteri un trīskārtējo Conference USA simboliskā piecnieka dalībnieci Britniju Kārteri, portālu Diena.lv informēja TTT Rīga preses dienestā.

"Mums vajadzēja papildinājumu, lai treniņos un spēlēs varētu izmantot desmit spēlētājas. Otrkārt, centīsimies izmantot jaunpienācēju labākās īpašības, lai sasniegtu pozitīvus rezultātus. Viņām vēl vajadzīgs laiks, lai atgūtu individuālo formu. Sidnijas Kārteres darbs pirmā numura pozīcijā ļaus dažādot spēli un padarīs bīstamāku mūsu uzbrukumu,” komentē TTT Rīga galvenais treneris Aigars Nerips.

Sidnija Kārtere: "Man šeit patīk. Mūsu treneris izmanto spēles stilu, pie kāda esmu pieradusi. Priecājos, ka komanda spēlē ātri, turklāt treneris ir stingrs un prasīgs."

Savukārt Britnija Kārtere norāda: "Cienu ātru spēli un šajā ziņā viss ir kārtībā. Man patīk, cik profesionāli organizēts darbs klubā. Visas meitenes ir jaukas un izpalīdzīgas. Ar nepacietību gaidu pirmo spēli."

Kārtere 2008.-2012. gadā pārstāvēja Texas A&M Aggies komandu. Saspēles vadītāja četras sezonas pēc kārtas spēlēja nacionālā čempionāta reģionālajos finālos, bet 2011. gadā trenera Gerija Blēra vadībā kļuva par NCAA čempioni. Kopā ar Kolibri audzēkni Katrīnu Limbahu 2010. gadā uzvarēja Big 12 konferences čempionātā. Augusi septiņu bērnu ģimenē.

Trīs gadus veica Texas A&M kapteines pienākumus. Sasniedza komandas rekordu soda metienu precizitātē (296/361 jeb 82%). Karjeras laikā guva 1176 punktus, izdarīja 388 piespēles un pārķēra 206 bumbas. Pēc karjeras beigām Kārteri ar 27. numuru WNBA draftā izvēlējās Chicago Sky, taču Čikāga sastāvā viņa aizvadīja tikai vienu spēli, 23. jūnijā sacenšoties pret Minnesota Lynx.

2013. gada sezonu spēlētāja aizvadīja Izraēlas klubā Hapoel Galil Elion, kur spēlēja kopā ar Britniju Kārteri un Lienes Priedes kolēģi Kristīni Floresu. Kārtere 18 spēlēs vidēji 36,2 minūtēs guva 16,5 punktus, izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas un izdarīja 5,4 rezultatīvas piespēles. 2013. gada 18. martā noslēdza treniņnometnes līgumu ar Atlanta Dream, bet vēlāk pievienojās Connecticut Sun. Piecpadsmit spēlēs vidēji 17,3 minūtēs guva 4,1 punktu un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas.

Savukārt Džordžijas pavalstī dzimusī Kārtere no 2009. līdz 2012. gadam pārstāvēja Memphis Tigers komandu, vidēji spēlē gūstot 15,5 punktus. Pavisam 93 spēlēs guvusi 1437 punktus, izcīnījusi 422 atlēkušās bumbas, izdarījusi 163 piespēles un pārķērusi 163 bumbas. Sasniedza Memfisas un Conference USA rekordu, gūstot 49 punktus uzvarā pār Sacramento State. Spēlējusi pret Baibas Eglītes, Anetes Šteinbergas, Kristīnes Vītolas un Ances Celmiņas pārstāvētajām komandām.

2007. gadā Kārtere pievienojās University of Georgia komandai, 14 spēlēs atzīmējoties ar 3,4 punktiem un 1,6 atlēkušajām bumbām. Pēc NCAA noteikumiem bija spiesta izlaist nākamo sezonu, turpinājumā dodot priekšroku Memfisai, nevis Miami vai Virginia Tech komandām.

2012. gada 17.aprīlī noslēdza treniņnometnes līgumu ar Connecticut Sun, bet septembrī pievienojās Izraēlas klubam Hapoel Galil Elon. Kārtere 19 spēlēs vidēji 17,3 minūtēs sameta 8,1 punktu, izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas un izdarīja 1,2 rezultatīvas piespēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi