Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

VEF Rīga basketbolisti iekļūst Latvijas - Igaunijas līgas pusfinālā

VEF Rīga komanda piektdien nodrošināja vietu Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pusfinālā.

Ceturtdaļfināla otrajā mačā rīdzinieki viesos ar rezultātu 88:85 (19:36, 19:7, 20:19, 22:18, 8:5) papildlaikā uzveica sava bijušā galvenā trenera Nikolaja Mazura vadīto "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" un sērijā līdz divām uzvarām nodrošināja 2-0.

Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, "VEF Rīga" bija vadībā ar rezultātu 79:75, tomēr 53 sekundes pirms finālsvilpes Adoms Drungils ar tālmetienu samazināja rīdzinieku pārsvaru. "VEF Rīga" ar punktiem neatbildēja, bet otrā laukuma galā desmit sekundes pirms pamatlaika noslēguma Brekstons Haginss nerealizēja "trejaci".

Turpinājumā pret Kristeru Zoriku tika pārkāpti noteikumi, latvietim iemetot vienu no diviem soda metieniem. Tartu basketbolistiem pēdējam uzbrukumam atlika sešas sekundes un pēdējā no tām Haginss iemeta metienu no groza apakšas, izraujot 80:80.

Papildlaika ievadā Anrijs Miška nerealizēja divus soda metienus, turpretī Edmunds Elksnis trāpīja tālmetienu un panāca 83:80 mājinieku labā. "VEF Rīga" leģionāru precīzie metieni ļāva rīdziniekiem pārņemt vadību, taču Emanuēls Vembi bija nekļūdīgs no soda metienu līnijas - 85:84. Pēc nākamā Tartu komandas uzbrukuma Džeilens Railijs atada Mišku un ar tālu piespēli palīdzēja latvietim gūt grozu - 86:85 "VEF Rīga" labā.

Astoņas sekundes pirms papildlaika beigām Rons Karijs bija aukstasinīgs un iemeta divus soda metienus, bet mājinieki pēdējā uzbrukumā zaudēja bumbu un nespēja vēlreiz izraut neizšķirtu.

Ar 24 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām rīdziniekiem izcēlās Aleksanders Madsens, 17 punkti, sešas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles bija Karijam, 15 punktus guva Railijs, bet 12 punkti bija Zorikam.

Laukuma saimniekiem 19 punktus guva Haginss, kamēr Vembi izcēlās ar 14 punktiem, astoņām bumbām zem groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Elksnis maču pabeidza ar astoņiem punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

"VEF Rīga" regulāro čempionātu noslēdza pirmajā vietā, piedzīvojot tikai trīs zaudējumus, vienu no tiem pret ceturtdaļfināla pretinieci pēdējā spēlē, kura Rīgas vienībai vairs neko neizšķīra.

Savukārt Tartu vienība ieņēma astoto pozīciju, iekļūstot ceturtdaļfinālā kā pēdējā. Šosezon Mazura trenētā komanda pamatturnīrā 26 spēlēs tika pie 12 uzvarām, kaut arī sezonas sākumā piedzīvoja sešu zaudējumu sēriju.

Abas komandas šosezon tikušās trīs reizes, pirmajā reizē pārliecinošu uzvaru ar 95:74 izcīnot rīdziniekiem, bet otrajā reizē izbraukumā panākumu gūstot Tartu vienībai ar 93:86.

Otrdien Rīgā pārliecinošu uzvaru ceturtdaļfināla pirmajā mačā ar 91:57 svinēja rīdzinieki, sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0.

Citos ceturtdaļfināla pāros Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga vadītā un Ojāra Siliņa un Mārča Vītola pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar 0-1 zaudē "Parnu Sadam", "Ventspils" ar 0-1 piekāpjas Hābnēmes "Viimsi" un Tallinas "TalTech"/"Optibet" - "Ogrei".

LIBL pamatturnīrā komandas aizvadīja divu apļu turnīru. Astoņas labākās iekļuva ceturtdaļfinālā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā, kas 9. un 10.aprīlī notiks "Arēnā Rīga".

Sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

Latvijas meistarsacīkstēs "VEF Rīga" un "Ventspils" garantējušas vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfināla sērijās līdz trim uzvarām spēlēs "Ogre" pret "Liepāju" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" pret "Latvijas Universitāti".

LIBL čempionātā 2021./22.gada sezonā piedalās 14 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev", "TalTech"/"Optibet" un Hābnēmes "Viimsi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi