Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

VEF Rīga budžets plānots līdzīgs kā iepriekšējā sezonā

Basketbola kluba "VEF Rīga" budžets 2024./2025.gada sezonā plānots līdzīgs, kā iepriekšējā sezonā - tuvu 1,7 miljoniem eiro - , trešdien preses konferencē atklāja kluba prezidents Gatis Jahovičs.

"Pēc intensīvas vasaras darbiem budžets plānojas līdzīgs, kā iepriekšējā sezonā, tuvu 1,7 miljoniem eiro. Lielu daļu sastāda dalība FIBA Čempionu līgā. Budžetu spēlētājiem centāmies saglabāt tieši tādu pašu," stāstīja Jahovičs.

Kā norādīja kluba prezidents, tad sastāva komplektācija gaidāmai sezonai ir noritējusi veiksmīgi. Bijuši spēka esoši līgumi gan ar dažiem pieredzējušiem, gan ar dažiem jauniem spēlētājiem. Piesaistīti arī divi bijušie Ukrainas kluba Slobožanskas "Prometey" spēlētāji un vienība esot atradusi atbilstošus amerikāņu spēlētājus un piesaistīti arī vairāki jauniešu izlašu spēlētāji.

"Komplektācija ir interesanta, un tas basketbols, ko mēs demonstrēsim, būs gana agresīvs un skatāms," solīja Jahovičs.

Tāpat kluba prezidents atklāja, ka, ņemot vērā Olimpiskā centra noslogojumu un nepieciešamību pielāgoties Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) kalendāram, "VEF Rīga" vairākas mājas spēles aizvadīs citās Latvijas pilsētās, tostarp Daugavpilī un Saldū, kā arī spēles varētu notikt Jelgavā un Salaspilī.

"Par kluba sezonas mērķiem Jahovičs nosauca uzvaru LIBL, uzvaru Latvijas kausa izcīņā, uzvaru Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas turnīrā un labāko 16 komandu fāzes sasniegšanu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā.

Jau ziņots, ka pirms šīs sezonas par "VEF Rīga" jauno galveno treneri kļuva Mārtiņš Gulbis. Tikmēr treneru kolektīvam pievienojies Valdis Razumovskis un spēlētāja karjeru noslēgušais Alberts Putāns, kurš vienībā turpmāk būs fiziskās sagatavotības treneris.

Sezonu "VEF Rīga" divu iepriekšējās sezonas Latvijas čempionāta finālistu cīņā uzsāks sestdien "Arēnā Rīga", Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) cīņā tiekoties ar "Rīgas zeļļiem".

Astoņās pārbaudes spēlēs "vefieši" ir izcīnījuši piecas uzvaras. Pēdējās cīņās nedēļas nogalē Rīgā notikušajā "Fracht" Baltijas Superkausa izcīņā gan nācās divreiz zaudēt, pusfinālā ar 76:80 piekāpjoties Viļņas "Wolves", bet cīņā par trešo vietu - ar 66:91 - Panevēžas "Lietkabelis".

"VEF Rīga" pagājušajā sezonā triumfēja Latvijas čempionātā, LIBL tika pie bronzas medaļām, bet Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā neizkļuva no grupas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi