Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

VEF Rīga cer piesaistīt Strēlnieku un meklē centru

"Spēlētājus pēc sezonas vienkārši izķēra. Visi bija karsti, visi spēlētāji aizgāja uz budžeta ziņā kaut ko daudz lielāku," vairāku līderu došanos prom laikrakstam Diena skaidroja Latvijas čempionvienības basketbolā VEF Rīga padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups. Šobrīd aktuālākais uzdevus esot piesaistīt meistarīgu centra spēlētāju, tāpat klubs runā ar Latvijas izlases aizsargu Jāni Strēlnieku.

Jaunups atklāj, ka rezerves gandrīz visās pozīcijās ir pietiekamas, lai būtu iespējams uzsākt sezonu, tomēr bez kārtīga centra zem groziem neiztikt. Šobrīd jau notiek sarunas ar kādu spēcīgu kandidātu un izdošanās gadījumā šajā pozīcijā klubs būs spēcīgāks nekā pirms gada, uzskata kluba padomes priekšsēdētājs.

Pēc veiksmīgās aizvadītās sezonas, kad klubs trešo reizi pēc kārtas uzvarēja Latvijas Basketbola līgā (LBL), pirmo reizi sasniedza VTB Vienotās līgas labāko astoņnieku un palika uzreiz aiz ULEB Eiropas kausa TOP8, komandu pametuši teju visi līderi. Ērls Roulends pārcēlās uz Turciju, Dairis Bertāns un Antans Kavaļausks spēlēs Spānijā, Vils Danielss atgriezās Francijā; sadarbība netika turpināta ar Donātu Zavacku.

Pretējā virzienā devies Latvijas izlases uzbrucējs Artūrs Bērziņš, vēl līgumi parakstīti ar amerikāņiem Antiveinu Robinsonu un Danielu Braunu. No NBA pieredzi guvušā Brauna tiekot gaidīts pagājušās sezonas līdera Roulenda cienīgs sniegums. Uz trim gadiem līgumu ar vefiešiem pagarinājis U-20 izlases līderis Jānis Bērziņš.

Aktuāls temats ir uzbrucēja Kaspara Bērziņa vēlme pamest klubu, lai gan basketbolistam vēl ir spēkā esošs līgums. Ja kāds klubs gatavs maksāt līgumā atrunāto izpirkuma summu, VEF šķēršļus neliks, atklāj Jaunups, piebilstot, ka šāds variants gan ir maz ticams, jo Eiropas vadošo klubu sastāvi jau tikpat kā nokomplektēti.

Tāpat VEF Rīga runā ar Latvijas izlases aizsargu Jāni Strēlnieku, kura pārstāvēto Sanktpēterburgas Spartak klubu piemeklējušas finansiālas problēmas. "Ceram uz Jāni, taču mūsu pozīcija sarunās ir ļoti atklāta. Nesolām piena upes un mannas kalnus. Varam samaksāt to, ko varam," sarunā ar Dienu stāsta Jaunups.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi