Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

VEF Rīga cīņu par Eirolīgu sāks pret Blūmu un Lietuvos Rytas

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" ULEB Eirolīgas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā spēkosies ar Viļņas "Lietuvos rytas" no Lietuvas komandu, kurā iepriekšējā sezonā spēlēja Jānis Blūms, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

Pirms izlozes "VEF Rīga" bija izlikta trešajā grozā, un pirmajā kārtā tā varēja sacensties ar kādu no otrā groza komandām -"Rytas" vai pret labi pazīstamajiem Čehijas čempioniem Nimburkas CEZ.

Pagājušajā sezonā "VEF Rīga" un "Lietuvos rytas" ceļi nekrustojās ne reizi.

Kopumā būs trīs kvalifikācijas kārtas. Pēdējā kārtā jeb finālā divas veiksmīgākās vienības izspēlēs vienīgo ceļazīmi uz Eirolīgu.

Otrajā kārtā "VEF Rīga" un "Lietuvos rytas" pāra uzvarētāji spēkosies ar Itālijas čempionāta pusfinālisti Varēzes "Cimberio" vai Vācijas līgas finālisti Oldenburgas "EWE Baskets".

Savukārt šī četrinieka uzvarētāja izšķirošajā mačā par dalību pamatturnīrā tiksies ar Krievijas komandu Maskavas apgabala "Himki", Beļģijas čempioni Ostendes "Telenet", Vācijas līgas finālisti Oldenburgas "EWE Baskets", Čehijas čempioniem Nimburkas CEZ vai Turcijas čempionāta finālisti Bandirmas "Banvit".

ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrs notiks no 1. līdz 4.oktobrim.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā samērā negaidīti "VEF Rīga" saņēma uzaicinājumu piedalīties nākamās sezonas ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā un astoņu komandu konkurencē cīnīties par pēdējo ceļazīmi uz pamatsacensībām.

Vēl nav zināms, kur norisināsies Eirolīgas kvalifikācijas mači.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups, klubs sliecas uz to, ka nepieteiksies kvalifikācijas sacensību rīkošanai savā laukumā, jo par to jāmaksā ievērojama dalības maksa.

Kvalifikācijas turnīra uzvarētājs nākamās sezonas Eirolīgas grupu turnīra izlozē tika ievietots vājākajā sestajā grozā. Šī komanda tika ielozēta D apakšgrupā pamatturnīrā tiksies ar Grieķijas komandu Atēnu "Panathinaikos", Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi Electra", Spānijas komandu Vitorijas "Laboral Kutxa", Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandu no Krievijas, kas šogad triumfēja Eiropas kausa sacensībās un Serbijas komandu Belgradas "Crvena Zvezda".

Tāpat izlozē noskaidrojās, ka latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempione Belgradas "Partizan" un Ukrainas spēcīgākais klubs Kijevas "Budiveļņik", ko trenē Ainars Bagatskis, savā starpā spēkosies A grupā. Vēl šajā grupā iekļautas Spānijas komanda Barselonas "Regal", Krievijas čempione Maskavas CSKA, Turcijas vienība Stambulas "Fenerbahce Ulker" un Francijas komanda "Nanterre".

Tikmēr B grupā būs Spānijas komanda Madrides "Real", Turcijas vienība Stambulas "Anadolu Efes", Lietuvas spēcīgākais klubs Kauņas "Žalgiris", Vācijas komanda Bambergas "Brose Baskets", Itālijas vienība Milānas "EA7 Emporio Armani", kuras laukumā notiks finālčetrinieka sacensības, un Francijas klubs "Stasbourg".

Savukārt C grupā iekļautas pēdējo divu sezonu līgas čempione Pireju "Olympiacos" no Grieķijas, Itālijas komanda Sjēnas "Montepaschi", Spānijas vienība Malagas "Unicaja", Stambulas "Galatasaray" komanda no Turcijas, Polijas vienība Zelona Guras "Stelmet" un Minhenes "Bayern" no Vācijas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar lielām ambīcijām

Toms Skujiņš: Pasaules čempionāta trase priekš manis ir ļoti laba, jo ir pietiekami smaga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi